Ακυβέρνητο ιστιοφόρο με αλλοδαπούς επιβάτες προσέκρουσε με σφοδρότητα στην Παλαιά Γέφυρα της Χαλκίδας, την οποία διέσχιζαν οχήματα τη στιγμή του ατυχήματος.

Χθες βράδυ, στις 23:00, ένα ακυβέρνητο ιστιοφόρο με αλλοδαπούς επιβάτες προσέκρουσε με σφοδρότητα στην Παλαιά Γέφυρα της Χαλκίδας, η οποία εκείνη την ώρα ήταν ανοιχτή για τη διέλευση οχημάτων.


Το ιστιοφόρο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eviazoom, είχε χάσει τον έλεγχο και κινούνταν ανεξέλεγκτο, κάνοντας κύκλους, όσο πλησίαζε τη γέφυρα. Παρά το γεγονός ότι η γέφυρα δεν ήταν ανοιχτή για τη ναυσιπλοΐα, το ιστιοφόρο δεν μείωσε ταχύτητα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει με σφοδρότητα στη γέφυρα, την οποία εκείνη την ώρα διέσχιζαν οχήματα.

Το αποτέλεσμα ήταν να σπάσουν τα κατάρτια και οι ιστοί του ιστιοφόρου, το οποίο αναποδογύρισε στη θάλασσα.

Στο σημείο έσπευσαν πλωτά μέσα του Λιμεναρχείου Χαλκίδας για να διασώσουν τους επιβάτες του ιστιοφόρου. Παράλληλα αγκυροβολήθηκε και το διαλυμένο ιστιοφόρο.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα ξημερώματα της Πέμπτης (26-10-2023) οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο Χαλκίδας για να δώσουν απαντήσεις, κυρίως ο χειριστής του σκάφους, για την ακυβερνησία του ιστιοφόρου, να πραγματοποιηθεί διενέργεια αλκοτέστ, κ.λπ.