Με την έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο, που έγινε στις 8 το πρωί, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ξεκίνησαν οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο, την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ».

Την Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκαν στην είσοδο του Λευκού Πύργου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Στη συνέχεια ανέβηκαν στην κορυφή όπου βρίσκεται ο ιστός.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ακόμα ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, και ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, ως εκπρόσωπος της Βουλής.

*Διαβάστε εδώ: Κίνηση στους δρόμους: ''Φρακαρισμένος'' ο Κηφισός, δείτε πού αλλού υπάρχουν προβλήματα

parelasi_28_oktwvriou4005066-002
parelasi_28_oktwvriou4005074-003
parelasi_28_oktwvriou4005081-006
parelasi_28_oktwvriou4005079-005

 

Θεσσαλονίκη: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Στις 11 π.μ. θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, στη 1.30 μ.μ. θα παρατεθεί γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και στις 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τον πανηγυρικό της ημέρας στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

parelasi_28_oktwvriou4005075-004

 

 Αύριο θα γίνει η μαθητική παρέλαση στην οδό Τσιμισκή και οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στις 11 το πρωί του Σαββάτου.

 Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης, θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη αύριο και το Σάββατο θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Νίκος Ανδρουλάκης, θα παραστεί στις σημερινές εκδηλώσεις.