Δοκιμαστικές διελεύσεις μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από την πόλη της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, μεταξύ 10:00 και 12:00.

Οι δοκιμαστικές διελεύσεις θα γίνουν στο πλαίσιο δοκιμαστικής παρέλασης για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η ώρα των διελεύσεων δεν αποκλείεται να αλλάξει λόγω των καιρικών συνθηκών, καθώς ο καιρός στη Θεσσαλονίκη είναι από το πρωί βροχερός.

Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις, παρουσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Με την έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο, που έγινε στις 8 το πρωί, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ξεκίνησαν οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο, την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ».

Την Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκαν στην είσοδο του Λευκού Πύργου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Στη συνέχεια ανέβηκαν στην κορυφή, όπου βρίσκεται ο ιστός.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ακόμη ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, και ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, ως εκπρόσωπος της Βουλής.

*Διαβάστε εδώ: Θεσσαλονίκη: “Παρέλαση” πολιτικών αρχηγών αναμένεται την 28η Οκτωβρίου

parelasi_28_oktwvriou4005066-002
parelasi_28_oktwvriou4005074-003
parelasi_28_oktwvriou4005081-006
parelasi_28_oktwvriou4005079-005

 

Θεσσαλονίκη: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Στις 11 π.μ. θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, στη 1.30 μ.μ. θα παρατεθεί γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και στις 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το πανηγυρικό της ημέρας στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Αύριο θα γίνει η μαθητική παρέλαση στην οδό Τσιμισκή και οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στις 11 το πρωί του Σαββάτου.

 Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης, θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη αύριο και το Σάββατο θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Νίκος Ανδρουλάκης, θα παραστεί στις σημερινές εκδηλώσεις.

Εντυπωσιακές εικόνες από τη δοκιμαστική παρέλαση εν όψει της 28ης Οκτωβρίου

Έτοιμα είναι όλα για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που φάνηκε από τη δοκιμαστική παρέλαση, που έγινε την Τρίτη 24/10 στη συμπρωτεύουσα.

Ειδικότερα, στην πρόβα που έγινε το πρωί κάτοικοι της πόλης που βρέθηκαν στην εθνική οδό είχαν την ευκαιρία να δουν τα άρματα μάχης και τα άψογα περάσματα των μηχανοκίνητων τμημάτων, που σε λίγες μέρες θα περάσουν μπροστά από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των βαρέων οχημάτων, όπως τα σύγχρονα άρματα μάχης τύπου Leopard 1 και 2, τα οποία σε άψογους σχηματισμούς δημιουργούν δέος στο πέρασμά τους στη Θεσσαλονίκη.

Στη δοκιμαστική παρέλαση, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν αυτοκινούμενα πυροβόλα τύπου panjer 2000 και αυτοκινούμενα πυροβόλα 155 χιλιοστών, πυραυλικά συστήματα mlrs, xok, τμήματα του μηχανικού εκκαθάρισης ναρκοπεδίων, οχήματα μεταφοράς πεζικού τύπου m113 και m117, αυτοκινούμενοι όλμοι, οχήματα ηλεκτρονικού πολέμου κ.ά.
Όπως έγινε γνωστό, ο σμηναγός Χρήστος-Πάρις Χαρίτος θα πιλοτάρει φέτος το αεροσκάφος F-16 της ομάδας «ΖΕΥΣ», που θα «σκίσει» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και θα στείλει το μήνυμα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον ελληνικό λαό.