Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 54χρονος ελαιοχρωματιστής που τραυματίστηκε σοβαρά χθες, Πέμπτη 26/10, στο Ατσαλένιο του Ηρακλείου Κρήτης, όταν «χτυπήθηκε» από ρεύμα και έπεσε από μεγάλο ύψος, κατά τη διάρκεια εργασιών που έκανε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, αργά χθες το βράδυ στήθηκε μεγάλη αεροδιακομιδή για τον 54χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο Θριάσιο νοσοκομείο στην Αθήνα, όπου και νοσηλεύεται.

Η μεταφορά του κρίθηκε σκόπιμη από τους γιατρούς και τους διοικητικούς, καθώς σε όλη την Κρήτη δεν υπήρχε ούτε ένα άδειο κρεβάτι σε ΜΕΘ.

Μάλιστα, για το συγκεκριμένο θέμα τόσο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοριάς, όσο και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ Δημήτρης
Βρύσαλης, ήταν επικριτικοί, λέγοντας πως δεν γίνεται σε μία περιφέρεια όπως αυτή της Κρήτης να μην υπάρχει άδειο κρεβάτι ΜΕΘ.

Ακόμα, ζήτησαν άμεσα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλά και την κυβέρνηση, άμεσες λύσεις.

*Διαβάστε εδώ: Νοσοκομείο “Θριάσιο”: Η διοίκηση ζητεί ψηφιακό μαστογράφο μέσω ΕΣΠΑ, οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση


Ηράκλειο Κρήτης: Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του 54χρονου

Η κατάσταση της υγείας του 54χρονου είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

Από την πρώτη στιγμή διασωληνώθηκε, καθώς εκτός από τα εγκαύματα που υπέστη από την ηλεκτροπληξία, έχει τραυματιστεί σοβαρά και στο κεφάλι από την πτώση του.


Το χρονικό του εργατικού ατυχήματος

Όλα συνέβησαν χθες λίγο μετά τις 11 το πρωί, όταν ο 54χρονος εκτελούσε εργασίες ελαιοχρωματισμού σε οίκημα που βρίσκεται στην οδό Παρασκευοπούλου στο Ατσαλένιο.

Την ώρα των εργασιών, άγνωστο πώς, ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και υπέστη ηλεκτροπληξία με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει από μεγάλο ύψος.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που διαπίστωσε πως ο 54χρονος είχε χάσει τις αισθήσεις του αν και είχε σφυγμό και τον μετέφερε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο άνδρας φέρει εγκαύματα αλλά και σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.