Ο 11χρονος Λέανδρος έχασε την όρασή του όταν ήταν 2,5 ετών και σήμερα έγινε σημαιοφόρος στη μαθητική παρέλαση της Καλαμαριάς.

Ένα παιδί, μαχητής της ζωής, που έχει πρωταγωνιστήσει στο βίντεο της UEFA για την καμπάνια «A ball for all», το οποίο εμπνεύστηκε ο Ηλίας Μάστορας και δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τα παιδιά με προβλήματα όρασης.

Ο Λέανδρος και ο πατέρας του φιλοξενήθηκαν στο στούντιο της ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Μέρα με χρώμα».

«Νιώθω πολύ ενθουσιασμένος που μπορώ να συμμετέχω κι εγώ στην παρέλαση», λέει ο 11χρονος Λέανδρος

«Νιώθω πολύ ενθουσιασμένος που μπορώ να συμμετέχω κι εγώ στην παρέλαση που θα κάνει το σχολείο μου και εύχομαι πολλά παιδιά με κινητικά ή οπτικά προβλήματα να μπορούν να συμμετέχουν κι εκείνα στις παρελάσεις. Δεν πρέπει κανένα παιδί να αποκλείεται από την παρέλαση επειδή έχει κάποιο πρόβλημα, κάποια απώλεια», ανέφερε ο 11χρονος Λέανδρος, ο οποίος έστειλε για άλλη μία φορά ηχηρό μήνυμα για την προσβασιμότητα όλων των παιδιών σε κάθε είδους δραστηριότητα, ενώ παράλληλα εντυπωσίασε με τον τρόπο που αποτύπωσε τις σκέψεις του.

Διαβάστε ακόμα: Θεσσαλονίκη: Ενθουσιασμός και χειροκρότημα στη μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου (Εικόνες & Βίντεο)

Σχετικά με το τι θέλει να αλλάξει άμεσα στην καθημερινότητα, ο 11χρονος Λέανδρος τόνισε πως πρέπει «να γίνουν προσβάσιμοι οι δρόμοι για τα άτομα που έχουν κάποια αναπηρία και να γίνουν πιο μεγάλα τα πεζοδρόμια και οι διαβάσεις».