H 23χρονη μητέρα από την Κάτω Αχαΐα έχει γίνει στόχος επικριτικών σχολίων μετά την είδηση των θανάτων των δύο μωρών της σε σύντομο χρονικό διάστημα. Υποστηρίζει ότι δέχεται μηνύματα στα οποία την αποκαλούν με το επίθετο της 34χρονης Πατρινής προφυλακισθείσας μητέρας που κατηγορείται για τον θάνατο των τριών παιδιών της.

Η 23χρονη μητέρα κλήθηκε στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για τους αιφνίδιους θανάτους των δύο παιδιών της μέσα σε 15 μήνες.

Κάτω Αχαΐα: "Με λένε νέα Πισπιρίγκου, με βρίζουν", είπε η 23χρονη

Οι αστυνομικές Αρχές εξετάζουν όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, με τα αποτελέσματα της τοξικολογικής από το πρώτο παιδί να αναμένονται εντός της ημέρας, όπως πρώτο είχε αποκαλύψει χθες το «Live News» και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Αντιθέτως, το πόρισμα από τις ιστοπαθολογικές θα καθυστερήσει, ενώ παράλληλα ξεκινά και ο γονιδιακός έλεγχος.

Βόμβα μεγατόνων έριξε η γιαγιά των παιδιών κατά τις χθεσινές αποκλειστικές δηλώσεις της στο «Live News», καθώς, όπως είπε, κρατάει μικρό καλάθι για το αν η ίδια της η κόρη δεν έχει βλάψει όντως τα μωρά της.

Η περιγραφή της γιαγιάς των δύο μωρών

Η μητέρα της 23χρονης περιγράφει στην Ελένη Ασημακοπούλου όλα όσα γνωρίζει για τους θανάτων των δύο μωρών.

«Ήταν νύχτα, Με παίρνει και μου λέει ''μαμά, το μωρό δεν είναι καλά, κάνει έναν περίεργο ήχο, σαν να μαυρίζει, είναι παγωμένο'', της λέω ''ειδοποίησε το ασθενοφόρο γρήγορα και έρχομαι και εγώ''. Πήγα στο Κέντρο Υγείας, το παιδάκι δεν το πρόλαβα ποτέ», είπε η μητέρα της 23χρονης.

Δεκαπέντς μήνες μετά επέρχεται ο θάνατος και του δεύτερου μωρού.

«Τα παθολογικά αίτια πώς; Ήταν τόσο καιρό στο νοσοκομείο και έλεγαν ''πάμε καλά, πάμε καλά'', πώς γίνεται να πηγαίνει καλά και το παιδί να ''φεύγει'';».

Οι μέρες που ακολούθησαν ήταν ιδιαίτερα δύσκολες, με την Ειρήνη να μην έχει αντιληφθεί, όπως λέει η μητέρα της, την απώλεια και του δεύτερου παιδιού της.

«Είναι στον κόσμο της. Τις πρώτες ημέρες που ήρθε εδώ χτυπούσε το κινητό της με ειδοποιήσεις για να δώσει το φάρμακο στο μωρό, έπαιρνε τα κουβερτάκια και έκανε ότι κοίμιζε το μωρό».

Η κακή σχέση μητέρας - κόρης


Η κυρία Πόπη δεν έκρυψε την κακή σχέση που έχει με την κόρη της, η οποία χαρακτηρίζεται από έντονους καβγάδες και κόντρες.

«Η Ειρήνη είχε φύγει, την ψάχναμε κάνα δυο μέρες σχεδόν, είχα ειδοποιήσει την Αστυνομία. Ήμουν έτοιμη να τη βάλω στο ''Χαμόγελο του Παιδιού'' και το σταμάτησα γιατί τη βρήκαν».

«Μέχρι τώρα με ταλαιπωρεί, αλλά είναι παιδί μου, δεν μπορώ να κάνω κάτι, ούτε να το σκοτώσω».

Στη συνέχεια μίλησε για τη δική της ζωή αλλά και τις δυσκολίες που συνάντησε μεγαλώνοντας τα παιδιά της, ούσα ακόμη 18 χρόνων.

«Παντρεύτηκα 17,5 χρόνων, λίγο πριν τα 18 έκανα την Ειρήνη. Τότε ήταν νορμάλ όλα. Εγώ χώρισα, έμεινα μόνη μου, υπήρχαν θέματα, δεν υπήρχε συμπαράσταση, πήρα τα παιδιά μου και έφυγα. Πήρα τα τρία παιδιά παραμάσχαλα και έφυγα, έψαξα δουλειά, σπίτι, έτρεχα για το μεροκάματο και τώρα τρέχω για το μεροκάματο. Τώρα έχω κάνει και ένα ακόμα παιδάκι, έχω τέσσερα», είπε και συνέχισε:

«Ο πατέρας άφαντος, δεν έχει δώσει διατροφή, δεν έχει στείλει λεφτά. Έβριζε, φώναζε στα παιδιά όταν τον έπαιρνε αυτή τηλέφωνο».

Οι αστυνομικές Αρχές εξετάζουν κάθε μαρτυρία που μπορεί να τους φανεί χρήσιμη. Μελετούν διεξοδικά τα στοιχεία, τα πρόσωπα «κλειδιά», τους ιατρικούς φακέλους, αλλά και την αλληλουχία των γεγονότων, ώστε να βρουν τελικά τι ήταν αυτό που στέρησε τη ζωή από τα δύο βρέφη, 19 ημερών και 2 μηνών.