Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 28/10, σε Νέο Ηράκλειο και Εξάρχεια.

Πριν τα επεισόδια στα Εξάρχεια, υπήρξε αντιφασιστική συναυλία στο Νέο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με το OPEN, ακροδεξιοί πέρασαν και πέταξαν τρικάκια, και υπήρξε ένταση.

*Διαβάστε εδώ: "Συναγερμός" στα Εξάρχεια: Φωτιά σε καμινάδα ψητοπωλείου, έντονοι καπνοί στην περιοχή


Επεισόδια στα Εξάρχεια: Μια 16χρονη τραυματίστηκε στο κεφάλι

Στη συνέχεια, όπως καταγγέλλουν αντιεξουσιαστές, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ πέταξαν χημικά και μια 16χρονη χτυπήθηκε στο κεφάλι και νοσηλεύεται με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Από τη μεριά της, η ΟΠΚΕ αναφέρει πως προκλήθηκαν από τους αντιεξουσιαστές και εγκλωβίστηκαν από αυτούς, και πως οι ίδιοι μετέφεραν την κοπέλα στο νοσοκομείο.

Λίγη ώρα μετά τον τραυματισμό της 16χρονης, υπήρξαν επεισόδια στα Εξάρχεια, με οδοφράγματα, μολότοφ και χημικά. Τα επεισόδια κράτησαν μέχρι και μετά τις 3 τα ξημερώματα.

*Διαβάστε εδώ: Εξάρχεια: Επεισόδια με οδοφράγματα, μολότοφ και χημικά μετά από τραυματισμό 16χρονης στο κεφάλι

ΕΛ.ΑΣ.: Η 16χρονη δεν χτυπήθηκε από αστυνομικό

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, ο οποίος μίλησε στο protothema.gr, έγινε άμεσα αξονική στην κοπέλα και διαπιστώθηκε ότι έχει κάταγμα στο ινιακό οστό και αιματώματα στο κεφάλι.

Η 16χρονη τραυματίστηκε βαριά στον αυχένα, η ζωή της όμως είναι εκτός κινδύνου και έχει μεταφερθεί σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες τραυματίστηκε η κοπέλα διερευνώνται, ωστόσο πηγές της ΕΛ.ΑΣ. διασαφηνίζουν ότι η 16χρονη δεν χτυπήθηκε από αστυνομικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατροδικαστής που εξέτασε την 16χρονη είπε ότι τα τραύματά της συνάδουν με πτώση και δεν προήλθαν από κάποιο αντικείμενο.

Η εκτίμηση είναι ότι έπεσε και μετά την ποδοπάτησαν άλλοι που έτρεχαν.