Σε απάντηση του από 28.10.2023 δημοσιεύματος με τίτλο «Με Παλαιστίνιους η παρέλαση στο Χαλάνδρι» της ιστοσελίδας parapolitika.gr, λάβαμε την από 28.10.2023 επιστολή, με την οποία ο Δήμος Χαλανδρίου σημείωσε προς αποκατάσταση της αλήθειας:

«Ο δήμαρχος της πόλης συνοδεύτηκε στο χώρο των επισήμων, όχι από έναν – δύο Παλαιστίνιους, όπως γράφεται, αλλά από τον επιτετραμμένο της πρεσβείας της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Yssef Dorkhom, ο οποίος νωρίτερα κατάθεσε στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο από το 2015 που το Χαλάνδρι έχει αδελφοποιηθεί με την πόλη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης.

Ο δήμαρχος ΔΕΝ μπήκε επικεφαλής της παρέλασης, ακολουθούμενος από ομάδα με πανό με το σύνθημα " κάντε ησυχία όταν τα παιδιά κοιμούνται κι όχι όταν τα σκοτώνουν". Η εικόνα είναι δημιούργημα της φαντασίας του συντάκτη. Το πανό ήταν μια εκδήλωση διαμαρτυρίας της Ένωσης Γονέων Χαλανδρίου, τα μέλη της οποίας το ανάρτησαν απέναντι από το χώρο των επισήμων.

Δεν έπαιξε η Φιλαρμονική του Δήμου και μάλιστα, κυρίως, όπως γράψατε, ρώσικα τραγούδια και μπαλαλάικες…. Έπαιξε μαζί με τα εμβατήρια που συνοδεύουν πάντα τις παρελάσεις τον ύμνο του ΕΑΜ, ο οποίος καθιερώθηκε να ακούγεται στις παρελάσεις στο Χαλάνδρι από την εποχή του κ. Ζαφειρόπουλου.

Ο τίτλος του δημοσιεύματός σας «με Παλαιστίνιους η παρέλαση στο Χαλάνδρι» είναι τελείως παραπλανητικός, για δημιουργία εντυπώσεων και εκτός των άλλων, υποτιμά τη νοημοσύνη εκατοντάδων Χαλανδραίων που συμμετείχαν με τα παιδιά τους στην παρέλαση, σε κλίμα γιορτής και εθνικής υπερηφάνειας».