Ο Γιάννης Καλλιάνος τόνισε στην εκπομπή «Live News» του MEGA ότι το Σάββατο φαίνεται ότι θα υπάρξουν ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία θα φτάσουν έως και την Αττική. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι πρόκειται να υπάρξει γραμμή «λαίλαπας καταιγίδων» κατά τη διάρκεια της μέρας, με τα φαινόμενα να δυναμώνουν σταδιακά. 

«Φαίνεται πως το Σαββατοκύριακο θα είναι δύσκολο. Με προβληματίζει το σύστημα που έρχεται, θα δώσει αρκετά χιλιοστά βροχής. Έως και την Παρασκευή θα έχουμε κάποιες ήπιες βροχοπτώσεις και αυξημένες θερμοκρασίες. Όμως η σοβαρή επιδείνωση θα έρθει το Σάββατο, με βροχές και έντονες καταιγίδες. Θα υπάρχει αστάθεια. Βλέπω αστάθεια καταιγιδοφόρων νεφών», τόνισε ο Γιάννης Καλλιάνος για τον καιρό.

«Είναι ανησυχητική η κατάσταση. Στη Δυτική Ελλάδα θα υπάρχουν δυνατές μπόρες και καταιγίδες. Όσο περνάει η ώρα, το σύστημα θα μετακινείται ανατολικότερα και θα επηρεάσει και την Αττική. Θα έχουμε κάποιες καταιγίδες. Θα υπάρξει γραμμή λαίλαπας καταιγίδων», πρόσθεσε στο MEGA ο κ. Καλλιάνος.

Βασίλης Κικίλιας: Η ΕΜΥ θα εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης 


Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, επιβεβαίωσε, ουσιαστικά, στο «Live News» την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου, τονίζοντας ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία θα εκδώσει το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Νοεμβρίου, στις 13:00, έκτακτο δελτίο καιρού. 



«Αύριο (σημ. την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου), στη μία το μεσημέρι, η ΕΜΥ θα εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού», τόνισε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο Live News.