Ο 43χρονος από το Ηράκλειο αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από την απολογία του, καθώς είχε δημιουργηθεί κατηγορητήριο εις βάρος του, επειδή παρακολουθούσε την εν διαστάσει σύζυγό του με GPS. Tου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών και προφορικής συνομιλίας.

Στην απολογία του, ο 43χρονος από το Ηράκλειο υποστήριξε ότι το GPS ήταν αντικλεπτικό και πως δεν το αγόρασε για να παρακολουθεί τις κινήσεις της 42χρονης εν διαστάσει συζύγου του, όπως του καταλογίζεται από τις κατηγορίες.

Τελικά, αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, να εμφανίζεται κάθε πρώτες 5 ημέρες του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του αλλά και να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα στο ΕΛΜΕΠΑ, μέχρι να οριστεί η δικάσιμος.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το GPS είναι αντικλεπτικό και δεν έχει καταγραφικό αλλά και ότι έχει εγκατασταθεί και στο δεύτερο αυτοκίνητο της οικογένειας ακριβώς το ίδιο σύστημα.

Φέρεται, μάλιστα, να υποστήριξε ότι και τα δύο οχήματα έχουν αγοραστεί σχετικά πρόσφατα από τον ίδιο και χρησιμοποιούνται και από τους δύο, ανάλογα με τις ανάγκες. Επίσης, σύμφωνα με το cretalive.gr, είπε ότι τα GPS αγοράστηκαν κανονικά με παραστατικά για λόγους ασφαλείας σε περίπτωση κλοπής.