Σε 41 προσαγωγές προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, από την περιοχή του Νέου Ηρακλείου, την πλατεία Βικτωρίας, όπου νωρίς το απόγευμα, ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε σε μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ.

Επί ποδός παρέμεναν ως και μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 1 Νοεμβρίου, οι δυνάμεις της Αστυνομίας.

Στο Μοναστηράκι, ομάδες ακροδεξιών και αντιεξουσιαστών, προερχόμενες από τις συγκεντρώσεις που προηγήθηκαν στο Νέο Ηράκλειο, συγκρούστηκαν και διαλύθηκαν με χημικά από την Αστυνομία.

Μάλιστα, στο σταθμό Πευκάκια υπέστησαν φθορές 3 καρταναγνώστες στις πύλες εισόδου-εξόδου του σταθμού και στον σταθμό Μοναστηράκι θραύση υαλοπινάκων σε έναν συρμό.

Παράλληλα, συνελήφθησαν έξι άτομα στην περιοχή βραχάκια στην Ακρόπολη που άναψαν πυρσούς.

Η κυκλοφορία των συρμών στον σταθμό Ηράκλειο της γραμμής 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) αλλά και του Προαστιακού διεξάγεται κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι, με απόφαση της ΕΛΑΣ, απαγορεύονταν οι συγκεντρώσεις σε όλη την Αττική ενώ κλειστοί παρέμενεαν από τις 14:00 οι σταθμοί Ηράκλειο της γραμμής 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) αλλά και του Προαστιακού.

Οι συρμοί του Μετρό και του Προαστιακού διέρχονταν από τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Παρά την απαγόρευση, είχαν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στο Νέο Ηράκλειο για την επέτειο θανάτου μελών της Χρυσής Αυγής, με την αστυνομία να κινητοποιεί 2.000 αστυνομικούς από όλες τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Διμοιρίες των ΜΑΤ έσπευσαν στον σταθμό του Νέου Ηρακλείου ενώ στον αέρα βρίσκονταν και drone της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: ΕΡΤ