Πρόταση παραπομπής του πατέρα Αντωνίου στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας έκανε ο εισαγγελέας Δημήτρης Νομικός προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγείται την παραπομπή του κατηγορούμενου σε δίκη για κατάχρηση ανηλίκου με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη, αλλά και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη.

Ο κ. Νομικός τονίζει στην πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής του κατηγορούμενου ώστε να παραπεμφθεί στο εδώλιο για τις καταγγελίες δύο ανήλικων φιλοξενούμενων σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Ο πατέρας Αντώνιος προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος δύο ανηλίκων

Μεταξύ άλλων στην εισαγγελική πρόταση τονίζεται πως ο πατέρας Αντώνιος «εκμεταλλευόμενος την κυρίαρχη θέση που είχε στην εν γένει λειτουργία και τις δραστηριότητες της Κιβωτού, την εμπιστοσύνη που επεδείκνυαν σε αυτόν τα παιδιά αλλά και το ιερατικό του σχήμα, ενεργώντας με ένα κοινό μοτίβο εγκληματικής συμπεριφοράς και με ένα πανομοιότυπο τρόπο προσέγγισης των ανηλίκων, προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των δύο ανηλίκων».

Παράλληλα, ο εισαγγελέας δεν κάνει δεκτούς τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ο οποίος αρνείται στο σύνολό τους τις αποδιδόμενες κατηγορίες, τονίζοντας πως «αυτοί οι ισχυρισμοί δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες και οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες».

Ο εισαγγελέας ζητεί τη διατήρηση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί

Ταυτόχρονα, ζητάει και τη διατήρηση των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί στον πατέρα Αντώνιο μετά την απολογία του.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας για την παραπομπή ή όχι του κατηγορούμενου σε δίκη.