‘’Επρόκειτο περί λάθους ενός ληξιαρχείου’’ τόνισε σε ανάρτησή του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης για την ηλικιωμένη, η οποία αν και ολοζώντανη, στο σύστημα του ΕΦΚΑ φαινόταν ότι πέθανε τον Ιούλιο του 2023, με αποτέλεσμα να είναι χωρίς σύνταξη, φάρμακα και πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Όπως τόνισε ο υπουργός: ‘’Λύσαμε ήδη την ασφαλιστική ικανότητα της κυρίας και της ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία της. Κοιτάζουμε την αποκατάσταση της σύνταξης της πιστεύουμε θα λυθεί εντός δύο ημερών’’.

Αναλυτικά η ανάρτηση του υπουργού:

‘’Επρόκειτο περί λάθους ενός ληξιαρχείου, που έστειλε λάθος άνθρωπο - λάθος ΑΜΚΑ στην ΗΔΙΚΑ που ενημέρωσε με την σειρά της με λάθος στοιχεία τον ΑΤΛΑΝΤΑ. Λύσαμε ήδη την ασφαλιστική ικανότητα της κυρίας και της ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία της. Κοιτάζουμε την αποκατάσταση της σύνταξης της πιστεύουμε θα λυθεί εντός δύο ημερών''.

Υπενθυμίζεται ότι τη μακάβρια καταγγελία έκανε στον ΣΚΑΪ ο γιος της, Δημήτρης Μαραγκός, που εξήγησε πώς η μητέρα του, σύμφωνα με το σύστημα του ΕΦΚΑ, έχει αποβιώσει.

Σύμφωνα με τον κ. Μαραγκό, η μητέρα του πήγε να γράψει φάρμακα στη γιατρό της. Όμως η πρόσβαση στο σύστημα ήταν κλειστή, καθώς φαινόταν ότι απεβίωσε τον περασμένο Ιούλιο. Αμέσως, η γυναίκα μαζί με τον γιο της πήγαν στο κατάστημα του ΕΦΚΑ στο Αιγάλεω, όπου οι υπάλληλοι επιβεβαίωσαν… παρουσία της τον «θάνατό» της. Η ενημέρωση για την ίδια είχε γίνει από το ληξιαρχείο, όπως προβλέπει η διαδικασία.

Οι υπάλληλοι είπαν ότι το περιστατικό προέκυψε από μία αλλοδαπή, που έχει δηλωθεί με ψεύτικο διαβατήριο και χρησιμοποιούσε τον ΑΜΚΑ της μητέρας του κ. Μαραγκού. ''Το ληξιαρχείο της Καβάλας έδωσε τον ΑΜΚΑ τη μητέρας μου και έπειτα την έβγαλαν... νεκρή’’, είπε ο ίδιος. Παράλληλα, από τον Αύγουστο, της έχει κοπεί η σύνταξη.