Με κάθε τρόπο οχυρώνονται οι καταστηματάρχες στην Πάτρα καθώς περιμένουν το «χτύπημα» της κακοκαιρίας. Το Σάββατο η Πάτρα αναμένεται να δεχθεί το… πέρασμα της νέας κακοκαιρίας και επειδή η πόλη και στο παρελθόν έχει πλημμυρίσει αυτή τη φορά οι καταστηματάρχες επιχειρούν να σώσουν… ό,τι μπορούν.

Η Πάτρα θα βρεθεί στο έλεος της κακοκαιρίας και το κέντρο της πόλης δύο φορές στο παρελθόν έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από πλημμύρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Πομώνη και της Γωγούς Παπαδάκου για το thebest.gr, οι καταστηματάρχες στο κέντρο της Πάτρας, ιδίως δε το κομμάτι  Όθωνος Αμαλίας, Αγίου Ανδρέου και Ρήγα Φεραίου, που έχει πλημμυρίσει το τελευταίο χρονικό διάστημα δύο φορές, λαμβάνουν τα μέτρα τους.

Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι οδήγησε όσους δεν επιθυμούν να πλημμυρίσουν για τρίτη φορά, στο να εξαντλήσουν τη φαντασία τους και να αναζητήσουν πρωτότυπους τρόπους... οχύρωσης ενόψει της, προβλεπόμενης από τους μετεωρολόγους, σφοδρής κακοκαιρίας του Σαββάτου.

Και τι βρήκαν ως λύση πολλοί από τους καταστηματάρχες; Τσουβάλια γεμάτα με άμμο τα οποία ήδη είναι παραταγμένα έξω από τα καταστήματα προκειμένου να λειτουργήσουν ως ανάχωμα στην επέλαση του νερού. Πρωτοφανείς εικόνες για την Πάτρα, οι οποίες ωστόσο έκαναν την εμφάνισή τους για καλό και για... κακό, μιας και στην πόλη πάει για να τριτώσει το κακό.