Ο σεισμός στην Εύβοια το πρωί της Παρασκεύης, 3 Νοεμβρίου, στις 8:26, φόβισε τους κατοίκους της περιοχής, καθώς ήταν της τάξεως των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ είχε επίκεντρο τη χερσαία περιοχή 6 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του χωριού Προκόπι, όμως ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, πανεπιστημιακός καθηγητής σεισμολογίας και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, τόνισε ότι η περιοχή δεν έχει παράδοση στους ισχυρούς σεισμούς

Παρ' όλα αυτά είπε πως μόνο η μετασεισμική δραστηριότητα θα έδειχνε αν ήταν κύριος ή προειδοποιητικός ο σεισμός, ενώ σχολίασε και την ακαταλληλότητα ορισμένων οικημάτων προκειμένου να κατοικηθούν. 


Γεράσιμος Παπαδόπουλος για σεισμό στην Εύβοια: Να παρατηρηθεί μετασεισμική δραστηριότητα 24 ωρών


Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επιφυλάχθηκε σχετικά με το αν η συγκεκριμένη δόνηση ήταν κύριος ή προειδοποιητικός σεισμός, καθώς σημείωσε ότι θα πρέπει, για να εξαχθεί ένα τέτοιο συμπέρασμα, να παρατηρηθεί αναλυτικά η μετασεισμική δραστηριότητα τουλάχιστον μέχρι και τις 08.30 το πρωί του Σαββάτου, όχι μόνο ως προς το πλήθος των δονήσεων αλλά και ως προς τις εντάσεις τους.

«Είναι ενθαρρυντικό, το ότι το σεισμικό και γεωλογικό ιστορικό της περιοχής δεν μαρτυρά την προΰπαρξη ισχυρών σεισμών στο παρελθόν. Τουλάχιστον όχι σεισμών με αντίστοιχη ένταση όπως ο σημερινός (σημ. την Παρασκευή). Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν κτίσματα στη συγκεκριμένη περιοχή, τα οποία έχουν εμφανείς ρηγματώσεις, αποτελούν “παγίδες” και θα πρέπει να ελεγχθούν από τους μηχανισμούς πριν γίνει οποιαδήποτε απόπειρα να επανακατοικηθούν», υπογράμμισε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.