Το κατώφλι του Εισαγγελέα πέρασε χθες, Κυριακή 5/11, ο 33χρονος οδηγός μηχανής για το τροχαίο δυστύχημα το βράδυ του Σαββάτου στον Βόλο που στοίχισε τη ζωή σε ένα βρέφος, μόλις τριών μηνών.

Ο 33χρονος δικυκλιστής, ο οποίος παρέσυρε 53χρονο παππού που στην αγκαλιά του είχε το βρέφος της κόρης του, μετά την παροχή πρώτων βοηθειών στο Νοσοκομείο Βόλου, έλαβε εξιτήριο, συνελήφθη για ανθρωποκτονία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, όπου ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για αύριο, Τρίτη 7/11, προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή.

Μέχρι την απολογία του, κρατείται και θα οδηγηθεί στο Αυτόφωρο την Τρίτη, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της αιμοληψίας που του έγινε προκειμένου να διαπιστωθεί αν βρίσκονταν υπό την επήρεια μέθης ή άλλων ουσιών.

*Διαβάστε εδώ: Τραγωδία στον Βόλο: Με ταξί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το βρέφος που παρασύρθηκε από μηχανή - Η γιαγιά φώναζε "σώστε το παιδάκι μας"


Τι ισχυρίστηκε ο νεαρός οδηγός

Ο νεαρός δικυκλιστής ισχυρίστηκε ότι έκανε ελιγμούς, για να αποφύγει τον 53χρονο που πετάχτηκε μπροστά του, με συνέπεια να τον παρασύρει, να χάσει τον έλεγχο της μηχανής, να ανατραπεί και να προσκρούσει σε σταθμευμένο όχημα.

Ο ίδιος έμεινε τραυματισμένος στην άσφαλτο, ενώ η μηχανή χωρίς τον αναβάτη εκινείτο για άλλα 70-100 μέτρα από το σημείο του τραγικού συμβάντος.


Το χρονικό της τραγωδίας στην άσφαλτο

O 53χρονος παππούς καθόταν με τη γυναίκα του σε κατάστημα εστίασης επί της Αντωνοπούλου.

Μετά από λίγο έφτασαν κόρη, γαμπρός και η μόλις 3 μηνών εγγονή του. Έτσι, θέλοντας να βοηθήσει, διέσχισε με το μωρό χωρίς το καρότσι του.

Ο 53χρονος βρέθηκε στο οδόστρωμα παρασυρμένος από τη μηχανή και το μωρό επίσης, χτυπώντας στο κρανίο του.

Στο αιφνίδιο και τραγικό γεγονός, παρόντες ήταν και οι γονείς του άτυχου βρέφους και η γιαγιά του, η οποία βλέποντας μπροστά στα μάτια της να εκτυλίσσεται αυτή η τραγωδία, πετάχτηκε στον δρόμο, πήρε αγκαλιά το βρέφος και ο οδηγός διερχόμενου ταξί που σταμάτησε να δει τι συμβαίνει, τους μετέφερε στο Νοσοκομείο Βόλου.

Η κινητοποίηση στο νοσοκομείο ήταν άμεση και μαζική από πλευράς ιατρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων (νευροχειρουργού, αναισθησιολόγου, κ.λ.π) ώστε να προσφερθεί κάθε δυνατή βοήθεια στο βρέφος, αλλά δυστυχώς υπέκυψε στα τραύματά του, λίγη ώρα πριν τα μεσάνυχτα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν.

Η οικογένεια του άτυχου βρέφους γονείς και παππούδες, αλλόφρονες από την ανείπωτη τραγωδία, δέχθηκαν την φροντίδα και την ψυχολογική υποστήριξη ειδικευμένου προσωπικού του νοσοκομείου, ενώ ο παππούς και τις ιατρικές φροντίδες καθώς έχει σπασμένα πλευρά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχει μάρτυρας που κατέθεσε ότι είδε τον αναβάτη της μηχανής να κάνει ελιγμούς επί της οδού Ιάσονος, πολύ πριν φτάσει στο μοιραίο σημείο του τροχαίου και με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα και με το άρθρο 290 εδάφιο, εφόσον προέλθει θάνατος, η κατηγορία είναι κακουργηματική.


Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Χθες (04-11-2023) βραδινές ώρες στον Βόλο, δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ημεδαπός παρέσυρε ημεδαπό πεζό που είχε στην αγκαλιά του βρέφος και στη συνέχεια ανετράπη επί του οδοστρώματος. Οι δύο άνδρες και το βρέφος διακομίστηκαν στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του βρέφους και ο ελαφρύς τραυματισμός των δύο ανδρών. Ο οδηγός της μοτοσικλέτας συνελήφθη, ενώ την προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βόλου», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.