Στο εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, όμοιο με το γνωστό «βόρειο σέλας», που εμφανίστηκε στον ουρανό σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και τον «έβαψε» κόκκινο, αναφέρεται σήμερα, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Συγκεκριμένα, ο Σάκης Αρναούτογλου εξηγεί σε ανάρτησή του για το εν λόγω «βόρειο σέλας», ότι εκτός από τη χθεσινοβραδινή του εμφάνιση στη Βόρεια Ελλάδα έχει κάνει την εμφάνισή του άλλες 2 φορές τα τελευταία 20 έτη και ακόμα πιο νότια στη χώρα.

Και συνεχίσει: «Η αιτία του φαινομένου βρίσκεται περίπου 150.000.000 χιλιόμετρα μακριά, στην επιφάνεια του ήλιου. και προκαλείται όταν ο ηλιακός άνεμος φτάνει στη γη μετά από τεράστιες εκρήξεις ηλεκτρομαγνητικής ύλης στην επιφάνεια του!

Διαβάστε ακόμα: Mέχρι την Ελλάδα έφτασε το "Βόρειο Σέλας": Κοκκίνησε ο ουρανός στην Κεντρική Μακεδονία - Εντυπωσιακές εικόνες

Οι ακτίνες του που βορείου σέλαος που βλέπουμε εμείς στη γη βρίσκονται μεταξύ 90 και 130 χιλιομέτρων πάνω από το έδαφος! Το επικρατέστερο χρώμα του Σέλαος είναι το λευκό ενώ το κόκκινο φαίνεται στο χαμηλότερο άκρο των κάθετων ακτίνων, το κίτρινο και το πράσινο εμφανίζονται στο ανώτερο άκρο!».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

Το βόρειο σέλας εκτός από τη χθεσινοβραδινή του εμφάνιση στη βόρεια Ελλάδα έχει κάνει την εμφάνισή του άλλες 2 φορές τα...

Δημοσιεύτηκε από Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou στις Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2023