Καρπούς αποδίδει πλέον η εφαρμογή σχεδίου βελτίωσης του κυκλοφοριακού προβλήματος της Αττικής με την ενίσχυση των δυνάμεων της Τροχαίας, την αύξηση των ωρών εποπτείας των βασικών οδικών αρτηριών και βεβαίως την ένταση των τροχονομικών ελέγχων.

Ένα μήνα μετά τις σχετικές εξαγγελίες του υπ. Προστασίας του Πολίτη Γ. Οικονόμου, η κυκλοφορία στη Λ. Κηφισού έχει καλυτερεύσει κυρίως λόγω των μέτρων συνεχούς επιτήρησης. Σύμφωνα με τις αναφορές του διευθυντή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, ταξίαρχου Χρ. Παπαφιλίππου στα parapolitika.gr, σε διάστημα ενός μήνα απομακρύνθηκαν σε εύθετο χρόνο 133 ακινητοποιημένα οχήματα από το οδόστρωμα με αποτέλεσμα να εξομαλυνθεί γρηγορότερα η κίνηση, ενώ βεβαιώθηκαν 855 παραβάσεις ΛΕΑ.

Ενίσχυση με άνδρες της Τροχαίας σε κεντρικά σημεία στις πόλης

Τα 2 γερανοφόρα οχήματα της Τροχαίας βρίσκονται εκατέρωθεν της Κηφισού από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ κι επίσης πραγματοποιούνται συνεχείς περιπολίες από εποχούμενους τροχονόμους οι οποίοι μάλιστα σήμερα, εντόπισαν και απομάκρυναν αμέσως φορτηγό με επικίνδυνο φορτίο συλλαμβάνοντας και στέλνοντας τον οδηγό του στο αυτόφωρο. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ενισχύθηκαν με τροχονόμους και οι διασταυρώσεις κεντρικά σημεία στις πόλης και στις Λεωφόρους Κηφισίας, Μεσογείων, Κατεχάκη. Σημειώνεται ότι ο κ. Παπαφιλίππου και οι επιτελείς της Τροχαίας συντονίζουν και συμμετέχουν επί του πεδίου στην υλοποίηση των νέων παρεμβάσεων.