Το νέο κινητό σας δεν θα μπαίνει σε θήκη, ούτε στην τσέπη, θα είναι απλά μια… κονκάρδα στο πέτο σας. Δεν έχει οθόνη, αλλά οθόνη όπως ακριβώς λειτουργεί τώρα το κινητό σας, μπορεί να γίνει ακόμη και η παλάμη του χεριού μας. Αυτό το κινητό μπορεί να συγκεντρώνει δεδομένα που δεν μπορεί να φανταστεί κανείς, να προειδοποιεί για κινδύνους και να σου… μιλάει στο αφτί δίνοντας πληροφορίες ακόμη και για τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου. Πρόκειται για το νέο… κινητό, τεχνητής νοημοσύνης που έρχεται και στην Ελλάδα. Το μικροσκοπικό Humane Αi Ρin, είναι ένα κινητό τηλέφωνο τεχνητής νοημοσύνης που βγαίνει στην αγορά στις 8 Νοεμβρίου στην τιμή των 943 ευρώ.

Το κινητό τηλέφωνο τεχνητής νοημοσύνης δεν έχει οθόνη, και θα μπορεί να εμφανίζει πληροφορίες στο χέρι σας και θα έχει μια σειρά από αισθητήρες, μικρόφωνα και ηχεία για πλήρη αλληλεπίδραση με τον χρήστη και άλλους.

Πως λειτουργεί το νέο κινητό

Αυτή η ηλεκτρονική συσκευή, που ονομάζεται Ai Pin, είναι ένα μικρό μαγνητικό μενταγιόν που πρέπει να τοποθετηθεί στο πουκάμισο, στο σακάκι ή και στο παντελόνι. Δημιουργήθηκε από τον Ιμράν Τσάντρι και την σύζυγό του, Μπέθανι, και οι δύο πρώην υπάλληλοι της Apple.

Με σχήμα τετράγωνο μοιάζει με μια μικρή αριθμομηχανή που όμως με την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης λειτουργεί και σαν ψηφιακός προσωπικός βοηθός.

Μια άλλη λειτουργία της συσκευής είναι η άμεση μετάφραση των λεγομένων του χρήστη με την ίδια του τη φωνή.