Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε η γιορτή του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχάγγελου Μιχαήλ, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, να σημειώνει πως συνεχίζεται ο εκσυγχρονισμός της, με 18 ετοιμοπόλεμα Rafale να βρίσκονται ήδη στη βάση της Τανάγρας.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι παραλαβές των υπολοίπων 6 αεροσκαφών και τα F-16 στην έκδοση Viper ενισχύουν τα σμήνη της.

«Στην καθημερινότητα, τα ελληνικά φτερά δηλώνουν παρουσία όπου απαιτηθεί, τόσο στην επικράτεια όσο και εκτός αυτής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας.

Ωστόσο, ο υπουργός έθιξε και τα κακώς κείμενα που υπάρχουν.

«Αναφέρομαι κατ’ αρχάς στην απολύτως προβληματική επί δεκαετίες Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία. Οφείλω να σας πω ότι δεν έχω καθόλου την πρόθεση να παραμείνω σιωπηλός παρατηρητής της σημερινής κατάστασης», επισήμανε ο Νίκος Δένδιας.

*Διαβάστε εδώ: Πολεμική Αεροπορία: "Έσκισαν" τους αιθέρες της Λάρισας τα μαχητικά αεροσκάφη για τον εορτασμό του Αρχάγγελου Μιχαήλ


Ολοκληρώθηκε η άσκηση «Αίσιος»

Με μαχητικά αεροσκάφη, επιθετικά ελικόπτερα και βολές αρμάτων να εξαϋλώνουν τον εικονικό εχθρό στον Έβρο, στέλνοντας ηχηρότατο μήνυμα αποτροπής, ολοκληρώθηκε η άσκηση «Αίσιος».

«Το σημερινό αποτέλεσμα αποθαρρύνει απόλυτα κάθε επίβουλο έναντι της χώρας μας, γιατί αντιλαμβάνεται εύκολα ότι το κόστος που θα πληρώσει αν επιλέξει να προχωρήσει σε οποιοδήποτε απονενοημένο εγχείρημα, θα είναι δυσανάλογο σε σύγκριση με το όφελος που προσδοκά», τόνισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.