Ανακοίνωση για την υπόθεση δολοφονίας της Φαίης Μπακογιώργου το 2021 στην Κυψέλη εξέδωσε το Χαμόγελο του Παιδιού.

Στην ανακοίνωση ενημερώνει για ανώνυμες αναφορές που έλαβε το 2021 για τις συνθήκες διαβίωσης της μητέρας αλλά και των παιδιών της οικογένειας, αναφέροντας πως ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές για να κινητοποιηθούν όλες οι διαδικασίες για την προστασία των παιδιών.

Τον Νοέμβριο του 2021 το Χαμόγελο του Παιδιού έλαβε κλήση στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες 1017» από πρόσωπο της οικογένειας πως η Φαίη Μπακογιώργου είχε εξαφανιστεί από τον Οκτώβριο, ενώ τον ίδιο μήνα ενημερώνει πως έμαθε για τον θάνατο της Φαίης από την εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Τέλος, καταλήγει πως θα είναι δίπλα στα παιδιά της οικογένειας για οτιδήποτε χρειαστούν.

Η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού για τον θάνατο της Φαίης Μπακογιώργου


Το Χαμόγελο του Παιδιού για την υπόθεση δολοφονίας της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου ενημερώνει πως έλαβε ανώνυμες αναφορές το 2021 σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης της μητέρας αλλά και των παιδιών της οικογένειας.

Τον Ιούνιο του 2021 πραγματοποιήθηκαν ανώνυμες τηλεφωνικές αναφορές στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά S.O.S. 1056» για τις συνθήκες διαβίωσης τόσο της μητέρας όσο και των παιδιών της οικογένειας. Όπως πραγματοποιούμε σε κάθε ανάλογο περιστατικό, ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές για να κινητοποιηθούν όλες οι διαδικασίες για την προστασία των παιδιών.

Τον Νοέμβριο του 2021 το Χαμόγελο του Παιδιού έλαβε κλήση στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες 1017» από πρόσωπο της οικογένειας πως η Φαίη Μπακογιώργου είχε εξαφανιστεί από τον Οκτώβριο. Ενημερώθηκαν και πάλι οι αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές και ακολουθήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την έγκαιρη και έγκυρη ειδοποίηση των πολιτών μέσω ενεργοποίησης του Missing Alert. Ακολούθησαν πολλές ανώνυμες κλήσεις που αφορούσαν την οικογένεια, καθώς και για την εμπλοκή γυναίκας αγνώστων στοιχείων.

Τέλη Νοεμβρίου 2021 ενημερωθήκαμε από την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» για την τραγική κατάληξη της Φαίης Μπακογιώργου. Προχωρήσαμε σε λήξη του Missing Alert. Επιπρόσθετα, ο Οργανισμός έλαβε ενημέρωση και για την τρέχουσα κατάσταση των συνθηκών ζωής των ανηλίκων της οικογένειας και στάλθηκε ενημέρωση και αναφορά στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Το Χαμόγελο του Παιδιού από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι θα βρεθούμε δίπλα στα παιδιά της οικογένειας για οτιδήποτε χρειαστούν. Τα παιδιά, βάσει ενημέρωσης από τις αστυνομικές Αρχές, βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον.

Το Χαμόγελο του Παιδιού παρέχει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του και βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί και ενήλικα που έχει πέσει θύμα σωματικής, σεξουαλικής και ψυχολογικής κακοποίησης, παραμέλησης κ.ά. στην Ελλάδα με την ίδια ένταση και μεθοδικότητα με στόχο την ολιστική στήριξη. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.

Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί θύμα βίας καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056».

Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116 111».

Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε ενήλικα σε κίνδυνο καλέστε στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες 1017».