Νεκροί είναι οι δυο επιβάτες του ανεμόπτερου που έπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Μάλεμε στα Χανιά το απόγευμα της Πέμπτης 09/11. Εντοπίστηκαν 5 μέτρα από την παραλία του Μάλεμε ενώ το μικρό αεροσκάφος ήταν βυθισμένο στη θάλασσα σε βάθος 2 μέτρων.

Πρόκειται για δύο άνδρες οι οποίοι παρελήφθησαν από πλωτό του λιμενικού  και μεταφέρθηκαν στη ξηρά προκειμένου να παραληφθούν από ασθενοφόρο και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο στα Χανιά.

«Βρήκαμε ένα πλωτό. Πήγαμε και είδαμε το αεροσκάφος. Δεν είχαμε μαζί μαςκαταδυτικό εξοπλισμό, έκανα τον απεγκλωβισμό με τις ανάσες. Ήταν δεμένοι, δεν είχαν κάνει καμία προσπάθεια να βγουν. Είχαν εκδορές. Πιθανόν να έχασαν τις αισθήσεις τους ή και τη ζωή τους στην πρόσκρουση» είπε ο ναυαγοσώστης.



Το ανεμόπτερο εντόπισε στέλεχος του λιμενικού που επέβαινε σε ιδιωτικό σκάφος, σε βάθος μόλις λίγων μέτρων και ναυαγοσώστες που προσέγγισαν στο σημείο, εντόπισαν μέσα στην καμπίνα δεμένους τους δύο επιβαίνοντες και τους ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις τους.

Δείτε βίντεο από τις έρευνες



Τραγωδία στα Χανιά: Από την αερολέσχη Δυτικής Αττικής είχε ξεκινήσει το αεροσκάφος

Το μικρό αεροπλάνο της αερολέσχης Δυτικής Αττικής, όπως αναφέρει το flashnews.gr, είχε απογειωθεί από την Κωπαίδα με προορισμό το αεροδρόμιο του Μάλεμε το οποίο  χρησιμοποιείται από την αερολέσχη Χανίων.

Xania_Ptosi_Aeroskafous3


Πώς κατέπεσε το αεροσκάφος

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν έφτασαν στην περιοχή είχε νυχτώσει και προκειμένου να προσγειωθούν, ο πιλότος έκανε μια στροφή πάνω από το Κολυμπάρι, προσεγγίζοντας τον διάδρομο προσγείωσης από την πλευρά της θάλασσας, αλλά ξαφνικά κατέπεσε σε κοντινή απόσταση από την ακτή.

Δείτε φωτογραφίες: 

Xania_Ptosi_Aeroskafous5
Xania_Ptosi_Aeroskafous4
Xania_Ptosi_Aeroskafous2
Xania_Ptosi_Aeroskafous1


Συναγερμός για τον εντοπισμό του αεροσκάφους

Στο σημείο έσπευσαν ναυαγοσώστες, ένα σκάφος του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, δυο παραπλέοντα κρουαζιερόπλοια και ένα αλιευτικό σκάφος.

Δυστυχώς οι διασώστες που προσέγγισαν το μικρό αεροπλάνο δεν μπόρεσαν να προσφέρουν βοήθεια, παρα μόνο να απεγκλωβίσουν τις δυο σορούς οι οποίες διεκομίσθησαν στο λιμάνι του Κολυμπαρίου και από εκεί στο Νοσοκομείο Χανίων.

Δείτε βίντεο:



Με πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από: flashnews.gr και zarpanews.gr