Δεύτερο εδώλιο σήμερα για τη Ρούλα Πισπιρίγκου για τις δολοφονίες των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας. Κι αυτό ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η πρώτη δίκη με κατηγορούμενη τη μητέρα από την Πάτρα και αφορά την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Μάλιστα, και οι δύο δίκες διεξάγονται σήμερα σε διπλανές αίθουσες. Υπάρχει ωστόσο σοβαρό ενδεχόμενο η νέα δίκη ή να διακοπεί ή να αναβληθεί και να συνεχιστεί σήμερα μόνο το ακροατήριο που αφορά την υπόθεση της Τζωρτζίνας.

Δεν θα είναι στη δίκη της Πισπιρίγκου ο Μάνος Δασκαλάκης

Ο Μάνος Δασκαλάκης λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η δίκη για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας, μέσω των συνηγόρων του στην υπόθεση της Τζωρτζίνας, έκανε γνωστό πως αδυνατεί να πληρώσει δικηγόρο για να παραστεί στη νέα δίκη. «Θα αναγκαστεί να ζητήσει τον διορισμό συνηγόρου προς υποστήριξη της κατηγορίας (την οποία ήδη έχει δηλώσει από το στάδιο της ανάκρισης) μέσω της διαδικασίας για παροχή νομικής βοήθειας σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος», σημειώνεται σε ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή των Δ. Γεωργακόπουλου και Δ. Καράμπελα, οι οποίοι κάθονται στα έδρανα των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας στην υπόθεση της Τζωρτζίνας, η εκδίκαση της οποίας συνεχίζεται.

Όπως εξηγούν οι δύο συνήγοροι, «η λύση αυτή κατέστη μονόδρομος, εξαιτίας του ότι, λόγω της έκθεσής του στην υπόθεση, δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να βρει εργασία, γεγονός που τον οδήγησε σε σοβαρότατες οικονομικές δυσκολίες».

Διαβάστε ακόμα: Δίκη Πισπιρίγκου: Επέστρεψε στα έδρανα ο Αλέξης Κούγιας - Παράλληλη διεξαγωγή των δικών για τους θανάτους των τριών παιδιών

Το βούλευμα

Γι' αυτή τη δεύτερη δικογραφία, η οποία αφορά τις υποθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας, η κατηγορούμενη παραπέμφθηκε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή. Το δικαστικό βούλευμα υιοθέτησε την πρόταση του αρμόδιου εισαγγελέα, ο οποίος είχε εισηγηθεί την παραπομπή της Ρούλας Πισπιρίγκου στο εδώλιο, κρίνοντας πως η κατηγορούμενη από την Πάτρα δολοφόνησε μέσω ασφυξίας τόσο το 3,5 ετών νήπιο όσο και το μόλις έξι μηνών βρέφος τον Απρίλιο του 2019 και τον Μάρτιο του 2021 αντίστοιχα.

Η υπερασπιστική γραμμή

Η Ρούλα Πισπιρίγκου δηλώνει εξαρχής αθώα για τους θανάτους και των τριών παιδιών της. Απολογούμενη  για τις υποθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας, αμφισβήτησε τη θέση των ιατροδικαστών που αποφάνθηκαν ότι τα δύο μικρότερα κορίτσια της οικογένειας είχαν ασφυκτικούς θανάτους.

Διαβάστε ακόμα: Ρούλα Πισπιρίγκου: "Έχει γίνει κολλητή με τη μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό", λέει συγκρατούμενή της