Τεταμένο ξανά είναι το κλίμα στα Εξάρχεια, εξαιτίας των εργασιών που γίνονται για την επέκταση του Μετρό, με τους κατοίκους να αντιδρούν για το κόψιμο δέντρων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε τέσσερις προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ στην πλατεία Εξαρχείων, ενώ σε εξέλιξη είναι διαμαρτυρία περίπου 20 ατόμων για το κόψιμο δέντρων και τα έργα για το Μετρό.

Υπενθυμίζεται ότι απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι αιτήσεις κατοίκων της περιοχής να ανασταλούν προσωρινά οι εργασίες για την κατασκευή του Μετρό στα Εξάρχεια λόγω δημοσίου συμφέροντος, θεωρώντας προσωρινές και αναστρέψιμες τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, με τη μεταφύτευση ή την αναπλήρωση των δέντρων που θα κοπούν στην πλατεία.

Διαβάστε ακόμα: Νίκος Ταχιάος: ''Το Μετρό θα γίνει όπως ακριβώς έχει σχεδιαστεί, και ο Σταθμός Εξάρχεια και ο Σταθμός Ευαγγελισμός στο Πάρκο Ριζάρη''

Αν και εκκρεμεί η απόφαση επί της κύριας αίτησης ακύρωσης που έχει κατατεθεί από 50 κατοίκους των Εξαρχείων, το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ αφού απέρριψε επίσης το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής για να «παγώσουν» άμεσα τα έργα, έκρινε ότι αυτά θα πρέπει όχι μόνο να συνεχιστούν αλλά και να ολοκληρωθούν άμεσα.

Πηγή: ΕΡΤ