Στη σύλληψη ενός 42χρονου στο Κερατσίνι, ο οποίος κακοποιούσε συστηματικά δύο νερά άτομα με νοητική υστέρηση, προχώρησαν οι Αρχές. Ακόμα μεγαλύτερη φρίκη προκαλεί το γεγονός ότι ο συλληφθείς μετέδιδε τις αρρωστημένες πράξεις του μέσω YouTube.

Ο 42χρονος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου (11/11) από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για σωματικές βλάβες, εξύβριση και μαστροπεία, εγκλήματα που τελέστηκαν με ρατσιστικά χαρακτηριστικά καθώς και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Κερατσίνι: Μετέδιδε live τις αρρωστημένες του πράξεις επί 2,5 ώρες

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος έχοντας δημιουργήσει λογαριασμό στο YouTube προέβαινε σε live μετάδοση το τελευταίο χρονικό διάστημα σε κατ’ εξακολούθηση κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος -2- νεαρών ατόμων, μίας γυναίκας και ενός άνδρα, 21 και 25 ετών αντίστοιχα, με νοητική υστέρηση, εκμεταλλευόμενος την αναπηρία τους. Μάλιστα, στις 10/11 ο ίδιος έκανε live μετάδοση της φρίκης που ζούσαν στα χέρια του οι δύο άτυχοι νέοι, επί 2,5 ώρες.

Η εν λόγω κακοποιητική συμπεριφορά συνιστούσε συνεχείς εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, όπως χτυπήματα με συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), και εξώθηση σε πράξεις προσβολής της γενετήσιας ελευθερίας τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη μέριμνα των θυμάτων ρατσιστικής κακοποιητικής συμπεριφοράς.