Ο πρώτος Έλληνας νικητής του Μαραθωνίου o Παναγιώτης Καραΐσκος, μίλησε στην ΕΡΤ, για τις δύσκολες στιγμές και τους επόμενους στόχους ενώ το μήνυμά του είναι ότι «σίγουρα θα πέσουμε αλλά επιβάλλεται να σηκωθούμε».

Παναγιώτης Καραΐσκος: «Στα μισά της κούρσας το σώμα άρχισε να κουράζεται»

«Στα μισά της κούρσας όπου αρχίζουν και οι καλές ανηφόρες κι ενώ είχε ζεστάνει ο καιρός, το σώμα άρχισε να κουράζεται, τα πόδια άρχισαν να βαραίνουν, άρχισε το μυαλό να σκέφτεται αρνητικά πράγματα», είπε στην ερώτηση εάν δυσκολεύτηκε και πρόσθεσε: «Είμαστε τυχεροί μέσα στην ατυχία μας που ζούμε στην Ελλάδα και βγάλαμε όλη την προετοιμασία όλο αυτό το διάστημα, με τους καύσωνες, με φωτιές, με πολύ αντίξοες συνθήκες, να έχουμε χειραγωγηθεί και να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε δηλαδή σε τέτοιες συνθήκες να είναι γνώριμες για το σώμα, γνώριμες για το μυαλό. Οπότε μπορέσαμε και κάναμε την κούρσα και το παλέψαμε μέχρι το τέλος».

Διαβάστε ακόμα: 40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Αυτές ήταν οι συμμετοχές που έκλεψαν τις εντυπώσεις (Εικόνες)

Μπορεί μέχρι την προηγούμενη μέρα να είσαι τέλεια και πάνω στην κούρσα κάτι να συμβεί και να σου χαλάσει η διάθεση, να μην είσαι καλά, να είσαι λίγο στρεσαρισμένος, να είσαι αγχωμένος να βγουν τέτοια πράγματα τα οποία πρέπει να τα διαχειριστεί, είπε o Παναγιώτης Καραΐσκος και στην ερώτηση ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι του απάντησε:

«Είναι σίγουρα ένας μαραθώνιος την άνοιξη. Να κάνω μια καλή προετοιμασία και να κυνηγήσω ένα ατομικό ρεκόρ».