Για μια ακόμα χρονιά ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» έδωσε δυναμικά το «παρών» στην μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και της ζωής, στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023.

Με μία μεγάλη ομάδα δρομέων αποτελούμενη από εθελοντές δότες μυελού των οστών,5 συμβατούς δότες, στελέχη του Συλλόγου και με τον συντονισμό της ομάδας από τον Επιστημονικό Διευθυντή του Συλλόγου κύριο Στέλιο Γραφάκο, ο Σύλλογός μας έστειλε ένα δυνατό μήνυμα για την αξία της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών.

Οι δρομείς του Συλλόγου μας έτρεξαν με δυναμισμό στη διαδρομή των 5 km. Οι δρομείς μας ήταν από 12 ετών, η μικρότερη συμμετέχουσα, μέχρι 75 ετών, ο κύριος Γραφάκος, που κατάφερε να τερματίσει 10ος στην κατηγορία του.

Η φετινή συμμετοχή της ομάδας του ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας έχει ιδιαίτερη συμβολική αξία, καθώς όπως όλες οι δράσεις του Συλλόγου μας για το 2023, ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της αείμνηστης Ιδρύτριάς του Σωματείου Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα προσφοράς του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ». Με πρωτοβουλία της Ιδρύτριας του Συλλόγου, Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» έχει δημιουργήσει την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών με στόχο την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας γύρω την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών, αλλά και την αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών μυελού των οστών στην χώρα μας, έτσι ώστε όλοι οι συνάνθρωποι μας που χρειάζονται μεταμόσχευση να μπορούν να βρουν συμβατό δότη.

Από την ίδρυση του το 2014 μέχρι σήμερα, ο Σύλλογος έχει εγγράψει περισσότερους από 150.000 νέους εθελοντές δότες μυελού των οστών, ενώ 324 από αυτούς έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα συμβατοί χαρίζοντας ελπίδα ζωής σε συνανθρώπους μας που χρειάζονταν μεταμόσχευση.