Ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα η νεκροτομή στη σορό του 17χρονου Χρήστου που έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του υπηρεσιακού όπλου αστυνομικού της ΟΠΚΕ στο χωριό Λιοντάρι Βοιωτίας.

Ο ιατροδικαστής Αθηνών Γιώργος Ντιλέρνια εξέτασε τη σορό του 17χρονου και, σύμφωνα με την ενημέρωσή του προς τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση, διαπίστωσε πύλη εισόδου της βολίδας από αριστερά προς τα δεξιά στο ύψος του λαιμού.

Επιπλέον, ο αριστερός αντίχειρας του θύματος φέρει ένα διαμπερές τραύμα και μάλιστα σε αυτόν διαπιστώθηκαν ίχνη πυρίτιδας.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση των αστυνομικών από τον ιατροδικαστή, εντοπίστηκαν εκδορές στο πρόσωπο και το μάτι.

Στο καίριο ερώτημα εάν ο 17χρονος κρατούσε την κάννη, ο ιατροδικαστής απάντησε πως εκ πρώτης όψεως σίγουρα ο αντίχειρας του αριστερού χεριού βρισκόταν σε μικρή απόσταση από την κάννη. Δεν μπόρεσε όμως να πει με βεβαιότητα εάν την είχε πιάσει ή όχι.

Νωρίτερα, δεκάδες άτομα, μαθητές σχολείων και κάτοικοι της Θήβας, συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων, ζητώντας να σταματήσει η αστυνομική αυθαιρεσία και να τιμωρηθεί ο κατηγορούμενος.