Μέσω της δημοφιλούς εφαρμογής του TikTok, επιτήδειοι παριστάνουν τους... πνευματικούς και «ψαρεύουν» τα ανυποψίαστα θύματά τους, κερδίζοντας εκατοντάδες, ακόμη και χιλιάδες ευρώ

Ιερείς-«μαϊμού», με αφορμή το Σαρανταλείτουργο (ο ιερέας 40 ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα μνημονεύει καθημερινά τα ονόματα των ζώντων υπέρ υγείας, αλλά και των κεκοιμημένων υπέρ αναπαύσεως της ψυχής τους σε 40 Θείες Λειτουργίες που τελούνται μέσα στον Ιερό Ναό) καλούν πιστούς να τους στέλνουν ονόματα δικών τους μέσω διαδικτύου, τάχα για να διαβαστούν. Όταν οι ανυποψίαστοι άνθρωποι «τσιμπήσουν», οι ψευτοπαπάδες τούς πετάνε το... παραμύθι, ότι χρειάζονται χρήματα δήθεν για αποπεράτωση εργασιών σε εκκλησία που υποτίθεται ότι λειτουργούν. Ανύποπτοι πιστοί έχουν ήδη πέσει στην παγίδα κι έχουν δώσει λεφτά, με τους εκκλησιαστικούς φορείς να επισημαίνουν ότι όλοι μας θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην δίνουμε στοιχεία και χρήματα μέσω του διαδικτύου.

Η καταγγελία για τους πνευματικούς «μαϊμού» στο Tik Tok

Χαρακτηριστικό της μεγάλης απάτης είναι η καταγγελία που έκανε στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE μία γυναίκα η οποία παραλίγο να πέσει θύμα των πνευματικών «μαϊμού». Μεταξύ άλλων, εξιστορεί: «Επικοινώνησα με έναν πατέρα και κάποια πράγματα που μου είπε μου φάνηκαν περίεργα, γι’ αυτό είπα να σας γράψω. Τον γνώρισα μέσα από το TikTok σε live του. Δίνει το τηλέφωνό του σε κάθε live του σχεδόν και μας καλεί να τον πάρουμε τηλέφωνο για ό,τι μας προβληματίζει. Έτσι κι εγώ πήρα το θάρρος και τον κάλεσα. Του ανέφερα ένα θέμα μου στην αρχή και όλα καλά. Ύστερα, όταν του είπα και το δεύτερο θέμα που με απασχολούσε, μου είπε ότι δεν περνάει με προσευχές και τέτοια και ότι αυτός ασχολείται με μαγεία με βασκανίες και εξορκισμούς και ότι τώρα θα αρχίσει το 40λείτουργο και να του στείλω τα ονόματα της οικογένειας μου και των κεκοιμημένων και θα με διαβάζει». Κάποια στιγμή, όμως, της είπε ότι επειδή «είναι και ο ψάλτης και έχουν κάποια έξοδα, αν μπορώ, να στείλω στην τράπεζα της εκκλησίας 100 ευρώ»!