Η Black Friday στη χώρα μας κρατάει όχι μία μέρα, αλλά έναν μήνα. Οι προσφορές έχουν ξεκινήσει και μάλιστα σε πολλά προϊόντα ήδη εμφανίζεται η ένδειξη πως εξαντλήθηκαν τα προϊόντα σε χαμηλή τιμή.

Οι καταναλωτές πλέον έχουν στα χέρια τους χρήσιμα εργαλεία που τους δείχνουν αν μία τιμή είναι σε πρωτοφανή πτώση τιμής ενόψει της Black Friday ή αν έχει ξαναβγεί σε παρόμοια προσφορά το προϊόν.

Για παράδειγμα αυτός ο υπολογιστής από 1199 ευρώ έπεσε στα 949 ευρώ, όμως –σύμφωνα με το MEGA - αυτή είναι η χαμηλότερη τιμή από τις 4 Ιανουαρίου και όχι μόνο τώρα. Από την άλλη ένας αφυγραντήρας πέφτει από τα 449 στα 259 ευρώ με έκπτωση 190 ευρώ, τιμή που όπως δείχνει το ιστορικό τιμών είναι η χαμηλότερη φέτος.

Black Friday: Τι πρέπει να εξετάζουν οι αγοραστές

Μία άλλη παράμετρος που πρέπει να εξετάζουν οι αγοραστές είναι αν σε ηλεκτρονικά καταστήματα υπάρχουν τα προϊόντα που επιθυμούν σε χαμηλότερες τιμές από τα προϊόντα σε τιμές Black Friday στα φυσικά καταστήματα.

«Παγίδες» στο κυνήγι των προσφορών

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, οι καταναλωτές όμως δεν πρέπει να επικεντρώνονται μόνο στην τιμή. Για επιτυχημένες αγορές θα πρέπει να εξετάζουν και μία σειρά από άλλες παραμέτρους, όπως το εάν ένα προϊόν πρόκειται να αντικατασταθεί από βελτιωμένη έκδοση.

Μία άλλη συμβουλή, ειδικά για όσους αγοράσουν από το διαδίκτυο, είναι να προτιμούν επώνυμα καταστήματα και να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι όταν σε κάποιο e-shop βλέπουν ύποπτα χαμηλές τιμές καθώς ο κίνδυνος της ηλεκτρονικής απάτης είναι πάντα υπαρκτός.

Black Friday: Το top των αγορών

Σύμφωνα με μελέτες οι καταναλωτές στην Black Friday αγοράζουν:

  • Ρούχα
  • Παπούτσια
  • Ηλεκτρονικά
  • Οικιακές συσκευές
  • Καλλυντικά

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:



Με πληροφορίες από MEGA