Μια πραγματικά ιδιαίτερη υπόθεση με δύο κατηγορούμενες κλήθηκε να διαχειριστεί σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, καθώς ενώπιον του Κακουργιοδικείου, με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση, βρέθηκε νεαρή κοπέλα κατηγορούμενη για εμπρησμό οικίας από πρόθεση, ενώ η άλλη εμπλεκόμενη παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο δικαστήριο Ανηλίκων.

Οι δύο νεαρές δικάζονται επειδή έκαψαν ολοσχερώς το σπίτι φίλης τους στη Χαλκιδική επειδή η 17χρονη θεώρησε ότι το θύμα κοιμήθηκε με τον σύντροφό της.

Χαλκιδική: Το χρονικό της υπόθεσης εμπρησμού λόγω ερωτικής αντιζηλίας

Η 18χρονη κατηγορούμενη, κατά την απολογία της, ανέφερε ότι δεν ήταν αυτή που έβαλε τη φωτιά, παρά μόνο έδωσε τον αναπτήρα στη φίλη της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το makthes, η 18χρονη είπε ότι «εκείνο το βράδυ ήμασταν από τις 12 η ώρα το βράδυ σε ένα beach bar στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Ήπιαμε πολύ, πήραμε ναρκωτικά (κοκαΐνη) και καπνίσαμε κάνναβη. Όλα αυτά, όμως, με τη θέλησή μας. Δεν μας ανάγκασε κανείς. Η φίλη μου (η τότε 17χρονη) ήταν μαζί με ένα αγόρι, αλλά εκείνο το βράδυ δεν τα πήγαιναν και πολύ καλά και ανακάλυψε ότι ο ίδιος έχει επαφή με μια άλλη κοπέλα (την παθούσα).

Έπειτα από περίπου πέντε ώρες, φύγαμε από το μαγαζί και περάσαμε από ένα κατάστημα ψιλικών, 24ωρης βάρδιας. Εκεί, η φίλη μου αγόρασε δύο οινοπνεύματα, τα οποία θεώρησα ότι θα τα χρησιμοποιήσει για να φτιάξει κάτι ώστε να το καταναλώσουμε. Όσο περιπατούσαμε της είχα δώσει τον αναπτήρα για να καπνίσει μόνο, αλλά δεν μου τον επέστρεψε πίσω. Έτσι κατέληξε να είναι στα χέρια της», επισήμανε ενώπιον της Έδρας.

«Προσπάθησα να τη σταματήσω, αλλά δεν το έκανε. Φώναζα μήπως ακούσει κάποιος, αλλά και ποιον γείτονα να φωνάξω στις πέντε το πρωί. Ζήτω συγγνώμη», κατέληξε η 18χρονη.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να καταδικαστεί μεταβάλλοντας την κατηγορία σε απλή συνέργεια σε εμπρησμό από πρόθεση, με το δικαστήριο να αποδέχεται την πρόταση. Την ίδια στιγμή, όμως, απορρίφθηκαν τα ελαφρυντικά του μειωμένου καταλογισμού και της μετέπειτα καλής διαγωγής.

Τελικά, της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών με αναστολή. Κατά της απόφασης ασκήθηκε έφεση.