Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες Ρομά για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία από αστυνομικά πυρά 

Νωρίτερα, είχε κλείσει η λεωφόρος Μεσογείων στο ύψος του νομισματοκοπείου στο ρεύμα προς Αθήνα με καμία 50αρια Ρομά να έχουν κλείσει τους δρόμους με κάδους στους οποίους έχουν βάλει φωτιά, ενώ λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ της Τετάρτης, έκλεισε η λεωφόρος ΝΑΤΟ.

Παράλληλα επεισόδια σημειώθηκαν και στη λεωφόρο ΝΑΤΟ όπου ομάδες Ρομά άναψαν διάσπαρτες φωτιές στο οδόστρωμα , ενώ επιθέσεις με πέτρες εναντίον αστυνομικών σημειώθηκαν και στην συμβολή των οδών Λιοσίων και Μόρνου στο Μενίδι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές από την Ελληνική Αστυνομία κατά την διάρκεια συγκρούσεων στον Ασπρόπυργο.


Την ίδια ώρα, επεισόδια ξέσπασαν και στο Μενίδι όπου περίπου 20 Ρομά πετούν πέτρες στη συμβολή των οδών Λιοσίων και Μόρνου έναντι δυνάμεων της αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΚΑΒ δέχτηκε κλήση μετά από ξυλοδαρμό οδηγού λεωφορείου από Ρομά.

Διαμαρτυρίες υπήρξαν νωρίτερα και στη Χαλκίδα, στο Λεοντάρι Βοιωτίας. Σύμφωνα με το eviaonline, Ρομά, κυρίως νεαρής ηλικίας, πραγματοποίησαν πορεία στην περιοχή που είναι οι Καμάρες. Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη επεισόδια προκλήθηκαν σε Μέγαρα και βόρεια Ελλάδα.




Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του 17χρονου



Την ίδια ώρα ραγδαίες είναι η εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του 17χρονου, η κηδεία του οποίου έγινε σήμερα σε βαρύ κλίμα. Στο χέρι του 17χρονου βρέθηκε πυρίτιδα, δείχνοντας ότι πυροβολήθηκε από κοντινή απόσταση.

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια εντόπισαν ίχνη πυρίτιδας στο χέρι του 17χρονου και το στοιχείο αυτό θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία, ενώ και η ιατροδικαστική εξέταση είχε δείξει πως ο θάνατος είχε προέλθει από τον τραυματισμό της αριστερής τραχηλικής χώρας.

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός για τον πυροβολισμό του 17χρονου στη Βοιωτία. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας για το επεισόδιο με τον πυροβολισμό του 17χρονου ύστερα από άγρια καταδίωξη στη Βοιωτία, «τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός σε βάρος του οποίου είχε σχηματιστεί δικογραφία».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης, από τον τραυματισμό της αριστερής τραχηλικής χώρας, στην οποία κατέληξε η σφαίρα από το όπλο του 41χρονου αστυνομικού, επήλθε ο θάνατος του 17χρονου κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στην περιοχή του Αλιάρτου Βοιωτίας.

Θεσσαλονίκη: Λόγος για "κρατική δολοφονία" και συνθήματα κατά της Αστυνομίας


Πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά στο Λεοντάρι Βοιωτίας από πυροβολισμό αστυνομικού, είναι σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με συμμετοχή ατόμων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.



Οι διαδηλωτές κάνουν λόγο για “κρατική δολοφονία” του 17χρονου και φωνάζουν συνθήματα κατά της Αστυνομίας.

Λίγο μετά τις 8 ξεκίνησαν πορεία στο κέντρο της πόλης στην Εγνατία με κατεύθυνση δυτικά, ενώ νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία της Καμάρας.

Την πορεία περιφρουρεί ισχυρή αστυνομική δύναμη των ΜΑΤ.