Προσαγωγές κουκουλοφόρων και Ρομά πραγματοποίησαν από τις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης, 15 Νοεμβρίου, αστυνομικοί σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα εξαιτίας επεισοδίων με αφορμή το θάνατο από το υπηρεσιακό όπλο αστυνομικού του 17χρονου Χρήστου.

Οι δράστες, έκλεισαν δρόμους βάζοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων καίγοντας λάστιχα και άλλα αντικείμενα, με τα επεισόδια να σημειώνονται και στην Χαλκίδα, όπου οι αστυνομικοί βρίσκονταν σε επιφυλακή καθώς υπήρχαν πληροφορίες για ταραχές.

Στη Θεσσαλονίκη τα επεισόδια είναι εκτεταμένα καθώς, πέρα από ομάδες Ρομά, στα επεισόδια συμμετέχουν και κουκουλοφόροι. Διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν δεχθεί επιθέσεις με πέτρες και μολότοφ με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.



Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, εως και το βράδυ της Τετάρτης έχουν γίνει 11 προσαγωγές, η πλειοψηφία των οποίων στη συμπρωτεύουσα.

Στην Αττική, τα επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη σε Ασπρόπυργο, Μενίδι και νωρίτερα στο Χαλάνδρι. Εκατοντάδες αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν τους συγκεντρωμένους στους οποίους φαίνεται πως έχουν παρεισφρύσει και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη με δεδομένο πως σε δύο ημέρες θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου και το περιστατικό με το θάνατο του 17χρονου, έχει δυναμιτίσει την κατάσταση.



Στη Θεσσαλονίκη, η κατάσταση έχει εκτονωθεί, ενώ καλώς βαίνει και η κατάσταση στην Χαλκίδα. Αντιθέτως στην Αττική, στα μέτωπα του Ασπροπύργου και του Μενιδίου τα επεισόδια παραμένουν σε εξέλιξη, εάν και ο αριθμός των ατόμων που συμμετέχουν σε αυτά, είναι σαφώς λιγότερα σε σχέση με νωρίτερα.

Οι προσαχθέντες θα οδηγηθούν στις αστυνομικές διευθύνσεις Αθηνών και Θεσσαλονίκης όπου θα κριθεί εάν υπάρχουν επαρκή στοιχεία σε βάρος τους ή εάν θα αφεθούν ελεύθεροι.