Οι αστυνομικοί του  Α.Τ. Μίνωα Πεδιάδος, στο Ηράκλειο Κρήτης, προχώρησαν στη σύλληψη ενός 40χρονου οδηγού μπετονιέρας, καθώς βιντεοσκοπούσε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο αεροδρόμιο Καστελλίου. Ο οδηγός μετέδιδε σε "ζωντανό" χρόνο το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έρχεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για κατασκοπεία σε βαθμό κακουργήματος.

Ο 40χρονος νωρίτερα είχε ακινητοποιηθεί από την Ασφάλεια της 133 Σμηναρχίας Μάχης. Χθες Τετάρτη (16.11) οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του.

Ο 40χρονος, που φαίνεται εμφανώς σοκαρισμένος από την τροπή που έλαβε η υπόθεση, ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του. Ως εκ τούτου, θα μεταφερθεί ξανά ενώπιον της ανακρίτριας σήμερα Πέμπτη, στη 1 το μεσημέρι, για να δώσει εξηγήσεις. Μέχρι τότε θα κρατείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος άνδρας εισήλθε χθες στην ελεγχόμενη ζώνη του αεροδρομίου Καστελίου, προκειμένου να μεταφέρει μπετόν. Από εκεί, μετέδιδε live εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους ευαίσθητους χώρους της αεροπορικής βάσης της, την ώρα που όλες οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη χώρα βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας.

Η πράξη του, ωστόσο, έγινε γρήγορα αντιληπτή. Ως αποτέλεσμα, ο 40χρονος ακινητοποιήθηκε κατά την έξοδό του από της Ασφάλεια της 133 Σμηναρχίας Μάχης και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Μινώα Πεδιάδος, που είχαν στο μεταξύ ενημερωθεί και σπεύσει επιτόπου.

Χθες Τετάρτη, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου συνοδευόμενος από τον συνήγορο υπεράσπισής του κ. Γιώργο Στειακάκη. Σε βάρος του 40χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατασκοπεία σε βαθμό κακουργήματος.

Όπως ανέφερε, πάντως, με νόημα ο κ. Στειακάκης, ο εντολέας του είναι σοκαρισμένος από τη σύλληψή του και από τη βαρύτητα που αποδίδεται στην πράξη του! Εξάλλου, όπως φέρεται να ανέφερε ο ίδιος ο κατηγορούμενος στον εισαγγελέα, δεν είχε επ’ ουδενί καμία πρόθεση να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της μονάδας, ούτε να χρησιμοποιήσει κακόβουλα το υλικό που βρέθηκε στο κινητό του.

Μεταξύ άλλων, ο 40χρονος ισχυρίστηκε ότι δε γνώριζε πως οι συγκεκριμένοι χώροι στους οποίους κινήθηκε ανήκουν στην περιοχή απαγόρευσης λήψης φωτογραφιών και βιντεοληπτικού υλικού. Ο 40χρονος φέρεται να ανέφερε, εξάλλου, το επιχείρημα πως, αν το κίνητρο του ήταν η κατασκοπεία, δε θα προχωρούσε σε δημόσια ανάρτηση.

Εξάλλου, στις προσωπικές σελίδες που διατηρεί ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και συνάδελφοί του φιλοξενούνται και άλλες εικόνες από τις εγκαταστάσεις του υπό κατασκευή νέου αεροδρομίου, με φόντο όμως και άλλους χώρους του στρατιωτικού αεροδρομίου.