Για την αλλαγή στο σκηνικού του καιρού μίλησε στο parapolitika.gr ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος. Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε νέα κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και χιόνια, ενώ την Κυριακή θα σημειωθούν χαμηλές θερμοκρασίες.

«Aπό αύριο το μεσημέρι και στη συνέχεια ο καιρός σταδιακά θα καταστεί άστατος, κυρίως στη δυτική Ελλάδα με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Και εν συνεχεία μέσα στο βράδυ αύριο και αργά τη νύχτα θα έχουμε και βροχές και καταιγίδες στην βόρεια ηπειρωτική χώρα» λέει στο parapolitika.gr ο Γιάννης Καλλιάνος.

«Έτσι, λοιπόν, μπαίνουμε στο Σάββατο, όπου νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πολύ νωρίς -ίσως και πριν ξημερώσει-, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδος» προσθέτει ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία

«Από το μεσημέρι του Σαββάτου και στη συνέχεια -προς το βράδυ- τα φαινόμενα θα περιοριστούν, κυρίως στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα, δηλαδή στο Αιγαίο, όπου χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα για το δεύτερο μισό του Σαββάτου, γιατί θα έχουμε και πολύ ισχυρές καταιγίδες κατά περιόδους, ίσως και σε περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτη» αναφέρει στο parapolitika.gr o γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος.

Διαβάστε ακόμα: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού - Έρχονται βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Καλλιάνος για κακοκαιρία: Χαμηλές θερμοκρασίες την Κυριακή – Πότε βελτιώνεται ο καιρός

«Η Κυριακή θα είναι μία μέρα ιδιαίτερως παγωμένη, με χαμηλές θερμοκρασίες. Δεν θα ξεπεράσει ο υδράργυρος τους 15 με 16 βαθμούς σχεδόν σε καμία περιοχή της χώρας» σημειώνει ο γνωστός μετεωρολόγος, αναφέροντας επίσης ότι το Σάββατο και την Κυριακή θα έχουμε ισχυρούς βοριάδες που θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ.

Όπως αναφέρει στο parapolitika.gr ο Γιάννης Καλλιάνος, «από τη Δευτέρα ουσιαστικά βελτιώνεται ο καιρός».

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στην Αττική

«Σε ό,τι αφορά στην Αττική, περιμένουμε το Σάββατο νωρίς το πρωί βροχές, και ίσως τοπικές καταιγίδες. Και σιγά-σιγά από το μεσημέρι του Σαββάτου και στη συνέχεια θα βελτιωθεί ο καιρός στην Αττική» σημειώνει επίσης.