Nέα στοιχεία δίνουν οι έρευνες σχετικά με την υπόθεση του 17χρονου που πέθανε ύστερα από καταδίωξη από αστυνομικούς και συμπλοκή που υπήρξε στη συνέχεια στο Λεοντάρι Βοιωτίας.

Το λάθος του αστυνομικού είναι ότι δεν στάθηκε κοντά στο αμάξι του με προτεταμένο το όπλο του ζητώντας να απομακρυνθεί ο 17χρονος αλλά και οι υπόλοιποι επιβάτες από το όχημα, σύμφωνα με πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου.

Ακόμη, πρέπει να τονισθεί ότι σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής δεν προσπαθεί ο αστυνομικός να ανοίξει την πόρτα, αλλά καλεί ενισχύσεις στο σημείο του συμβάντος.



Βοιωτία: Τι δείχνει η εξέταση της πυρίτιδας


Από την εξέταση της πυρίτιδας προκύπτει ότι το χέρι του νεαρού ήταν σε απόσταση από 0-20 εκατοστά από την κάννη του όπλου κι εκεί δέχθηκε τον πυροβολισμό. Έτσι φαίνεται ο αστυνομικός να έχει βάλει το δάχτυλό του στη σκανδάλη, με το αριστερό χέρι ανοίγει την πόρτα, όπου στο σημείο αυτό μάλλον υπάρχει συμπλοκή μεταξύ του αρχιφύλακα με τον 17χρονο.

Ο αστυνομικός προσπαθεί να τραβήξει έξω τον νεαρό, με τον ίδιο να αντιδρά, τον πυροβολεί στο αριστερό του χέρι, η βιαιότητα της κίνησης αυτής φαίνεται να παρασύρει το χέρι και το δάκτυλο του αστυνομικού.

Έχει αποκλειστεί το σενάριο ο νεαρός να προσπάθησε να αφοπλίσει τον αστυνομικό, καθώς δεν έχουν βρεθεί αποτυπώματα στην κάννη ή οπουδήποτε αλλού στο όπλο του αστυνομικού από τον 17χρονο.