Επιμένει ότι δεν πάτησε τη σκανδάλη ο 40χρονος αστυνομικός, από το όπλο του οποίου έπεσε νεκρός ο 17χρονος Χρήστος, μετά την άγρια καταδίωξη στο Λεοντάρι Βοιωτίας.

 «Δεν πάτησα τη σκανδάλη. Εάν το αείμνηστο θύμα δεν χτυπούσε το όπλο μπροστά στην κάννη, δεν θα είχε συμβεί το παραμικρό. Την στιγμή της εκπυρσοκρότησης, δεν ένιωθα ότι απειλούμαι από αυτό το παιδί», υποστήριξε ο αστυνομικός.

Ο αστυνομικός, που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, επισημαίνει στο Mega ότι ο 17χρονος ποτέ δεν προσπάθησε να του αποσπάσει το όπλο.

 «Δεν προσπάθησε να μου το πάρει. Με το αριστερό του χέρι, πιθανώς από φόβο, το μόνο το οποίο έκανε ήταν η μοιραία κίνηση. Η κάννη ήταν πολύ κοντά στο σώμα και προσπάθησε να την απομακρύνει με αποτέλεσμα να προκληθεί η εκπυρσοκρότηση».

 «Είναι τραγική η κατάστασή του. Πραγματικά και ο ίδιος δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πώς συνέβη αυτή η τραγωδία. Από την πρώτη στιγμή εκείνο που μετέφερε σ’ εμένα είναι ότι, αν είναι δυνατόν, ήθελε να μιλήσει με την μητέρα του και τον αδελφό του 18χρονου παιδιού», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού.

Η οργή, ωστόσο, των συγγενών του 17χρονου ξεχειλίζει, έπειτα και από την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός.

 «Θα καούν τα πάντα. Θα ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος, απ’ όλες τις μεριές. Η μητέρα και τα αδέλφια έχουν πέσει από τα σύννεφα. Μιλάμε για μεγάλη οργή. Ούτε να μιλήσω δεν μπορώ αυτή τη στιγμή. Το μάθαμε ότι αθωώθηκε και οι αστυνομικοί συνάδελφοί του, που είχαν μαζευτεί εκεί, χορεύανε, χοροπηδάγανε μπροστά στα μάτια μας», είπε ο θείος του 17χρονου.

Σύμφωνα με τον θείο του, ο 17χρονος δεν σταμάτησε στον έλεγχο της αστυνομίας, όχι επειδή δεν είχε δίπλωμα αλλά επειδή δεν ήθελε να εκθέσει τα κορίτσια που ήταν στο αμάξι.