Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην Αθήνα, με αφορμή τον θάνατο του 17χρονου από όπλο αστυνομικού στη Βοιωτία.

Ειδικότερα, υπήρξαν συγκρούσεις της Αστυνομίας με Ρομά σε Μεσογείων, Μενίδι, Ασπρόπυργο και Εξάρχεια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα επεισόδια στη Μεσογείων ξεκίνησαν, όταν Ρομά επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σε κάδους και ελαστικά και να κλείσουν τους δρόμους στο ύψος του καταυλισμού στο Νομισματοκοπείο, όμως ήταν άμεση η παρέμβαση της αστυνομίας και οπισθοχώρησαν.

Διαβάστε ακόμα: Επεισόδια με Ρομά στον Ασπρόπυργο - Ένας τραυματίας από επίθεση με πέτρες σε πυροσβεστικό όχημα

Επεισόδια στον Ασπρόπυργο

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ ξεκίνησαν τα επεισόδια στον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα με τη Αστυνομία, στη συμβολή της λεωφόρου ΝΑΤΟ και Μεγαρίδος, ομάδα Ρομά επιτέθηκαν με πέτρες σε πυροσβεστικό όχημα, με αποτέλεσμα να σπάσει ένα από τα τζάμια του οχήματος και να τραυματιστεί ελαφρά ένας πυροσβέστης.

Λίγη ώρα αργότερα στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στο ύψος Τριγώνη, περίπου 60 άτομα έβαλαν φωτιές σε λάστιχα και κάδους και πέταξαν αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις. Στο σημείο έσπευσε μάλιστα και το όχημα εκτόξευσης νερού της ΕΛΑΣ, ο «Αίαντας».

Επεισόδια στο Μενίδι

Παράλληλα, ένταση υπήρξε και στο Μενίδι όταν μετά τις 20:00 περίπου 100 άτομα πέταξαν αντικείμενα σε αστυνομικές δυνάμεις, στις οδούς Κύπρου και Κωνσταντινουπόλεως.

Έγινε μια προσαγωγή, η οποία κατά τη διάρκεια της νύχτας μετατράπηκε σε σύλληψη.

Επεισόδια στα Εξάρχεια

Τέλος, επεισόδια σημειώθηκαν και στα Εξάρχεια, όπου περίπου λίγο πριν τις 11 το βράδυ ομάδα ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ στην οδό Ναυαρίνου με συνέπεια τον τραυματισμό ενός αστυνομικού, που μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.