Νύχτα τρόμου για δύο οδηγούς που κινούνταν στον δρόμο Καναλίων – Κεραμιδίου στο Πήλιο και βρέθηκαν αντιμέτωποι με κοπάδι από αγριογούρουνα. Επαγγελματίας μετέφερε με ένα μικρό φορτηγό ζωοτροφές, όταν ξαφνικά είδε να ξεπροβάλλουν στον δρόμο τα μεγαλόσωμα ζώα. Τα φώτα πορείας του οχήματος τρόμαξαν τα αγριογούρουνα, ενώ η ψυχραιμία του οδηγού που πάτησε φρένο την κατάλληλη στιγμή συνέβαλε, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα, καθώς από το αντίθετο ρεύμα ερχόταν άλλο αυτοκίνητο.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες, γύρω στις 20:30 το βράδυ, επιβεβαιώνοντας τις αναφορές που πληθαίνουν για τις «βόλτες» των αγριόχοιρων κατά μήκος των επαρχιακών οδών στην περιφέρεια της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του taxydromos.gr τα δύο οχήματα κινούνταν με αντίθετη κατεύθυνση και τη στιγμή που διασταυρώνονταν εμφανίστηκε το κοπάδι από αγριογούρουνα. Από ψυχραιμία και τύχη, οι οδηγοί αντέδρασαν σωστά, καταφέρνοντας να μη μπουν στο αντίθετο ρεύμα, αλλά ούτε και να φύγουν εκτός δρόμου.

Ήταν πολύ εύκολο η οποιαδήποτε στραβοτιμονιά να προκαλούσε μετωπική σύγκρουση και τα οχήματα να βρεθούν εκτός οδοστρώματος, σ’ έναν δρόμο που σε πολλά σημεία εγκυμονεί κινδύνους για τους οδηγούς.

Τα αγριογούρουνα συνέχισαν την τυφλή πορεία τους ανενόχλητα, ενώ οι δύο οδηγοί για αρκετή ώρα σταυροκοπιόντουσαν για την τύχη που είχαν να μην τραυματιστούν. Το φορτηγό του επαγγελματία υπέστη μικρές υλικές ζημιές, ενώ στο άλλο όχημα δεν καταγράφηκε τίποτα.