Σκηνές απόλυτου τρόμου έζησαν οι επιβάτες του "Αχαιός" στην Αίγινα, την ώρα που το πλοίο βρισκόταν εν πλω.

Στο διαδίκτυο αναρτήθηκαν βίντεο από τη μάχη του πλοίου με τη θάλασσα, στα οποία καταγράφονται οι προσπάθειες του καπετάνιου να κυβερνήσει να δέσει με ασφάλεια στο λιμάνι, οι οποίες προσπάθειες διήρκησαν πάνω από μία ώρα.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Αχαιός Φέρις Ναυτική Εταιρεία, μέλος της Saronic Ferries, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, περιγράφοντας τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, αλλά και όλα τα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν για να μην κινδυνεύσουν οι επιβάτες.

Βίντεο δείχνει τη «μάχη» με τα κύματα που έδωσε το πλοίο «Αχαιός» – για πάνω από μια ώρα – προκειμένου να δέσει στο λιμάνι της Αίγινας.

Ο Χριστόφορος Τόγιας, ο οποίος ήταν επιβάτης στο πλοίο, μίλησε στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» για τα όσα έζησε.

«Το ταξίδι ήταν δύσκολο. Το καράβι τραντάζονταν πολύ και το τζάμι κάποια στιγμή έσπασε. Έβλεπα τον κόσμο που φοβόταν. Ήταν δύσκολο αλλά το τρομακτικό ήταν η στιγμή που προσπαθήσαμε να αποβιβαστούμε στο λιμάνι της Αίγινα. Εγώ κατάφερα και βγήκα από του πρώτους».

Ο Γιώργος Διακάκης, καπετάνιος του πλοίου, είπε με τη σειρά του πως το δελτίο καιρού ήταν χαμηλότερο από τις πραγματικές συνθήκες.

«Φύγαμε με δελτίο ΕΜΥ με καιρικές συνθήκες διαφορετικές από αυτές που αντιμετωπίσαμε. Προσπαθήσαμε με ασφάλεια να προσεγγίσουμε το λιμάνι και καταφέραμε να αποβιβάζουμε 50 άτομα αλλά μετά έκρινα πως ήταν επισφαλής η διαμονή και η αποβίβαση και πήρα την απόφαση να γυρίσω στον Πειραιά. Μια ώρα περίπου κάτσαμε στο λιμάνι της Αίγινας».