Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου 24χρονης κοπέλας που έπασχε από νευρική ανορεξία. Ειδικότερα, στο εδώλιο οδηγούνται τρεις γιατροί δημόσιου νοσοκομείου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, από συγκλίνουσα αμέλεια, μιας ασθενούς που ο θάνατός της το 2020 είχε αποδοθεί σε νευρική ανορεξία.

Ένας εφιάλτης δίχως τέλος. Μια κόλαση που διαρκεί σχεδόν 3,5 χρόνια. Ένα 24χρονο κορίτσι που έπασχε από νευρική ανορεξία, αλλά που οι γονείς της πασχίζουν από την πρώτη στιγμή να αποδείξουν ότι το παιδί τους δεν έφυγε από αυτή την αιτία.

Μετά από πολύχρονο αγώνα, η δικαιοσύνη κατέληξε τελικά να στείλει στο εδώλιο τρεις ιατρούς δημοσίου νοσοκομείου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από συγκλίνουσα αμέλεια.

Αναβολή λόγω κωλύματος συνηγόρου

Η δίκη είχε προσδιοριστεί την περασμένη Παρασκευή ωστόσο δεν έγινε λόγω κωλύματος συνηγόρου υπεράσπισης.

 «Σύμφωνα με το κατηγορητήριο διώκονται οι τρεις ιατροί ως υπεύθυνοι για το θάνατο του παιδιού μας αλλά πήρε αναβολή η δίκη. Σχετικά σύντομη ημερομηνία αφού ο πρόεδρος του δικαστηρίου έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία για το θέμα και τόνισε πως πρέπει να δοθεί μία σύντομη ημερομηνία», ανέφερε η μητέρα της Γιολάντα.

Η νέα ημερομηνία της δίκης προσδιορίστηκε για τον προσεχή Απρίλιο.

 «Προσδιορίστηκε και μετά από παρέμβαση του κ. προέδρου τον Απρίλιο του 2024 όπου πιστεύω ότι θα μπούμε στην τελική ευθεία και θα δικαστεί αυτή η υπόθεση», ανέφερε η δικηγόρος της  οικογένειας της Γιολάντα.

Η οικογένεια της Γιολάντα έχει εμπιστοσύνη όπως λέει στην ελληνική δικαιοσύνη και ζητά τη συντομότερη εκδίκαση της υπόθεσης.

 «Προχώρησε με αργά βήματα η υπόθεση η δική μας, αλλά εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, το παλέψαμε, διορίσαμε ομάδα πραγματογνωμόνων, τη διακεκριμένη ποινικολόγο κύρια Βούλα Δημητριάδου που είναι πάντα δίπλα μας και μας καθοδηγεί και φτάσαμε μετά από 45 μήνες, 45 μήνες συμπληρώνονται 11 Νοεμβρίου από το θάνατο του παιδιού μας».

Οι πολύχρονες προσπάθειες της οικογένειας της Γιολάντας από το 2020 που έχασε την ζωή της, οδήγησαν τελικά στην εκταφή της οπότε και διαπιστώθηκε ότι η αιτία θανάτου ήταν «σηπτική καταπληξία» η οποία προήλθε από μικρόβια. Οι γονείς κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου και η δικαιοσύνη κατέληξε στην παραπομπή των ιατρών στο εδώλιο.