Εννέα μήνες μετά την τραγωδία των Τεμπών, στις 28 Φεβρουαρίου 2023, ο εφιάλτης ξαναχτυπά για τους συγγενείς των θυμάτων. Ιδιωτική εταιρεία έχει αναλάβει εθελοντικά τις έρευνες στο σημείο του πολύνεκρου δυστυχήματος και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αποκαλύφθηκε πως εντοπίστηκαν ανθρώπινα μέλη.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα ευρήματα έχουν υποστεί αλλοιώσεις λόγω των καιρικών συνθηκών και υποστήριξε ότι τα ανθρώπινα μέλη ανήκουν σε περισσότερα από ένα πρόσωπο.

Ξεσπούν οι συγγενείς των θυμάτων από την τραγωδία στα Τέμπη

«Εκεί που νομίζεις ότι έχεις δει τα χειρότερα, υπάρχει και συνέχεια», είπε στο MEGA η πρόεδρος του «Συλλόγου Τεμπών 2023» Μαρία Καρυστιάνου, καθώς εάν εντοπιστούν ανθρώπινα οστά στο σημείο τότε οι συγγενείς θα πρέπει να προχωρήσουν στην επίπονη διαδικασία της εκταφής και εκ νέου ταφής.

«Αυτή η εταιρεία είναι η μοναδική που έχει σκυλιά που μπορούν να βρουν πτώματα. Είχαν πει ότι μπορούσαν να στείλουν μία ομάδα να βοηθήσει, είχαν στείλει mail στην Πυροσβεστική και τη Γενική Γραμματεία Προστασίας και φυσικά δεν τους απάντησαν. Στη συνέχεια βρήκαν εμάς. Έχουμε κάνει αίτημα από τον Απρίλιο, θέλαμε να δούμε εάν υπάρχουν υπολείμματα των ανθρώπων μας».

Όπως τόνισε η κα Καρυστιάνου, η εταιρεία έχει ενημερώσει τους συγγενείς των θυμάτων πως συνεχώς εντοπίζει ευρήματα. Η ίδια ξέσπασε στο MEGA, τονίζοντας πως η διαδικασία θα μπορούσε να είχε γίνει εξ αρχής, αρκεί να το είχαν επιτρέψει οι αρμόδιες αρχές, για να αποφευχθεί η ψυχική οδύνη των συγγενών.

«Βρεθήκαμε σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση για μένα. Αυτά που βλέπουμε ένας εισαγγελέας δεν τα βλέπει, να καταλάβει ότι η ανακριτική διαδικασία δεν προχωρά σωστά; Να λένε στους συγγενείς ότι βρίσκουμε κι άλλα οστά, να μας φωνάξουν να πάρουμε κι άλλα υπολείμματα; Γιατί πρέπει να το ζούμε αυτό; Παραλαμβάνουμε σε σακούλες τους ανθρώπους μας και οι σακούλες αυτές είναι ελλιπείς;», είπε.

Σημειώνεται πως τo μαύρο κουτί του μοιραίου Intercity βρέθηκε 9 μήνες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στο πλαίσιο ερευνών για ίχνη dna.