«Kινδύνευσε να βυθιστεί η ηθική μας συνείδηση», παρά το γεγονός ότι το πλοίο δεν κινδύνευσε, είπε σε συνέντευξή του ο αρχικελευστής του ιστορικού πλοίου «Βέλος», κ. Καλίνος. «Όταν είδα το καράβι να έχει υποστεί ζημιά από την κακοκαιρία ο πόνος ήταν τεράστιος», είπε ο κ. Καλίνος στον ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε το ιστορικό πλοίο δεν βρισκόταν σε σωστή θέση και δεν ήταν δεμένο με ασφάλεια: «Έπρεπε να βρίσκεται στον πρώτο προβλήτα και να ήταν σωστά δεμένο», είπε ο κ. Καλίνος.

Τι συνέβη με το αντιτορπιλικό πλοίο «Βέλος»

Σημειώνεται ότι το θρυλικό αντιτορπιλικό πλοίο υπέστη ρήγμα, ενώ από τη δύναμη των κυμάτων προκλήθηκαν ζημιές στο ντεκ της νέας παραλίας.

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης ρυμούλκησης του αντιτορπιλικού "Βέλος" το πλοίο θα παραμείνει αρχικά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι να αποφασιστεί ποιος θα είναι ο τελικός προορισμός του.

Το λαβωμένο από τη θαλασσοταραχή πλωτό μουσείο του Πολεμικού Ναυτικού, «Βέλος» μετακινήθηκε στην προβλήτα 2 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, εκεί όπου δένουν τα κρουαζιερόπλοια.

Μετά το μεγάλο ρήγμα που άνοιξε στο σκαρί του, το ιστορικό αντιτορπιλικό πλοίο μετακινήθηκε στο λιμάνι ώστε να καταγραφούν οι ζημίες, να γίνει πλήρης απάντληση των υδάτων που εισέρρευσαν και να γίνουν εργασίες αποκατάστασης σε ένα προστατευόμενο από τους ανέμους σημείο, αναφέρει το voria.gr.

Το ρυμουλκό πλοίο «Dionysos Z», που κατέπλευσε προς συνδρομή του «Βέλους», συμμετείχε στη μετακίνησή του στο λιμάνι.

Υπενθυμίζεται ότι το αγκυροβολημένο πλοίο υπέστη μεγάλη σχισμή στην πρύμνη του από τις προσκρούσεις επάνω στο κρηπίδωμα της Νέας Παραλίας εξαιτίας των κυμάτων, ενώ προκάλεσε μικροφθορές σε σημείο του ξύλινου ντεκ της Νέας Παραλίας