Μηνύσεις φέρεται να ετοιμάζει ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου, μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις καταγγελίες για πλαστογράφηση της επιστολής της μητέρας του 16χρονου, στην οποία φέρεται να αναιρεί την καταγγελία για ασέλγεια σε βάρος του ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου».

Το Star μετέδωσε γραπτή δήλωση του πατέρα Αντωνίου, ο οποίος τονίζει ότι «υπεύθυνοι για την πλαστογραφία είναι αποκλειστικά οι κομιστές της… Η αλήθεια θα αποδειχτεί πολύ ηχηρά και θα έχει προβλήματα νομικά και η μητέρα, αλλά και εκείνοι οι οποίοι τη συμβουλεύουν να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση».

Για πλαστογραφία του εγγράφου, που στην ουσία απαλλάσσει τον πατέρα Αντώνιο από τις καταγγελίες του 16χρονου τροφίμου της «Κιβωτού του Κόσμου», κάνουν λόγο η μητέρα του και ο δικηγόρος της. Η μητέρα του 16χρονου επιμένει ότι η υπογραφή της πλαστογραφήθηκε σε αυτή την επιστολή και, σύμφωνα με το Mega, οι πρώτες αναλύσεις φαίνεται να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της.

Το έγγραφο, με την υποτιθέμενη κατάθεση της μητέρας του 16χρονου, που προκάλεσε σάλο έφερε στο φως το Mega. Κάτω από το κείμενο στο οποίο γινόταν λόγος για ψέματα του γιου της σε βάρος του πατρός Αντωνίου διακρίνονται η σφραγίδα των ΚΕΠ, η ένδειξη του δήμου Λάρισας και από κάτω το ονοματεπώνυμο της μητέρας και ο αριθμός της αστυνομικής της ταυτότητας. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει στο κανάλι ο αντιδήμαρχος Λάρισας, όλα είναι πλαστογραφημένα και μάλιστα η σύγκριση των στοιχείων είναι αποκαλυπτική. Στο έγγραφο το επώνυμο της μητέρας ξεκινάει από «Κ», ενώ στην πραγματικότητα αρχίζει από «ΓΚ», όπως φαίνεται στην αστυνομική της ταυτότητα. Λάθος είναι και ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητας, καθώς στο έγγραφο αρχίζει από «ΑΟ65», ενώ στη γνήσια από «ΑΝ» και συνεχίζεται με διαφορετικά νούμερα. Πλαστή, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Λάρισας, είναι και η σφραγίδα του δήμου, αλλά και η διπλανή που παραπέμπει σε ΚΕΠ της πόλης.

«Δεν υπάρχει τέτοιος υπάλληλος στα ΚΕΠ δήμου Λαρισαίων

Ο δήμος εδώ και πολλά χρόνια δεν λέγεται Λάρισας, αλλά Λαρισαίων» είπε ο αντιδήμαρχος δήμου Λαρισαίων. Την ώρα που η πρεσβυτέρα και ο πατέρας Αντώνιος ευχαριστούσαν τον 16χρονο και τη μητέρα του, βέβαιοι πως είχαν αλλάξει τις αρχικές καταθέσεις τους, η γυναίκα δήλωνε έκπληκτη, καθώς, όπως ανέφερε, ουδέποτε πήγε στα ΚΕΠ της Λάρισας και ποτέ δεν της πέρασε από το μυαλό να πάρει πίσω τις σοβαρότατες καταγγελίες.

Την ενδεχόμενη πλαστογραφία αναλύει με τους δικηγόρους που τον εκπροσωπούν και ο πατέρας Αντώνιος, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως ο ίδιος είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος, όπως επίσης και η πρεσβυτέρα του Σταματία Γεωργαντή, που είχε σπεύσει να δηλώσει δικαιωμένη. Να θυμίσουμε ότι ο 16χρονος είχε καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο για κακοποιητικές συμπεριφορές σε δομές της «Κιβωτού», με τον ίδιο τον ιερωμένο να κάνει λόγο για ασύστολα ψεύδη και ενορχηστρωμένη σκευωρία σε βάρος του από την πρώτη στιγμή.

Δημοσιεύτηκε στην Ontime