Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση με τη 16χρονη στον Βύρωνα. Η 16χρονη κοπέλα από τον Βύρωνα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ύστερα από κοκτέιλ ναρκωτικών που έδωσε σπείρα στην κοπέλα.

Μέσα σε λίγες ώρες η ανήλικη κατανάλωσε κοκτέιλ ναρκωτικών, αρχικά κάνοντας χρήση κάνναβης και «σίσα» στο Άλσος Βεΐκου και εν συνεχεία ηρωίνη σε συνδυασμό με χάπι που καταναλώνεται, μεταξύ άλλων, από άτομα με επιληψία και γενικά αγχώδη διαταραχή στη μονοκατοικία του Βύρωνα. 

Διαβάστε επίσης: Βύρωνας: Μάχη στη ΜΕΘ δίνει η 16χρονη - Απολογούνται σήμερα οι 5 που κατηγορούνται ότι της έδωσαν ναρκωτικά

Είχαν προσπαθήσει να βλάψουν ξανά τη 16χρονη από τον Βύρωνα

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, πριν από περίπου έναν μήνα υπήρξε προσπάθεια να βλάψουν ξανά τη 16χρονη από τον Βύρωνα και σε άλλο σπίτι στα δυτικά προάστια, κάτι που αποφεύχθηκε με επέμβαση της Αστυνομίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η οικογένειά της έκανε σημαντικές προσπάθειες απεξάρτησής της από τα ναρκωτικά. Υπήρχαν πολύμηνες προσπάθειες δικαστικών λειτουργών και υπηρεσιακών παραγόντων για να απεγκλωβιστεί η 16χρονη από αυτήν την κατάσταση, χωρίς ωστόσο επιτυχία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως έγιναν πολλές προσπάθειες, με χαρακτηριστική την κατάθεση της μητέρας της ανήλικης, η οποία αναφέρει ότι το παιδί της είχε γίνει πειραματόζωο.

Σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ., η χρήση ναρκωτικών από ανηλίκους αυξάνεται με αριθμητική πρόοδο το τελευταίο διάστημα, ενώ, όπως αναφέρουν, όταν συνελήφθησαν τα ανήλικα μέλη της σπείρας που προμήθευσε στη 16χρονη τα ναρκωτικά και ρωτήθηκαν τι έχει συμβεί, υπερασπίζονταν τους εμπόρους ναρκωτικών.