Συνεχίζει τα σκαμπανεβάσματά του ο καιρός. Το σκηνικό για τις επόμενες ημέρες θα είναι χειμωνιάτικος, με κρύο αλλά και με χιόνια.

Πιο συγκεκριμένα, συννεφιά, υγρασία, νοτιάδες, αλλά και βροχές αναμένονται τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τον προγνώστη της ΕΡΤ Σάκη Αρναούτογλου. Η πτώση θα φανεί ήδη από την Τρίτη με τη χαμηλότερη θερμοκρασία στην Αττική να φτάνει τους 7 βαθμούς.


Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις για τους μήνες Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου, ο διδάκτωρ μετεωρολογίας του ΑΠΘ, Μιχάλης Σιούτας, μίλησε στην ΕΡΤ. Επισήμανε πως ο Δεκέμβριος θα είναι πιο κρύος σε σχέση με τον Ιανουάριο.

«Θα έχουμε ένα βροχερό διάστημα με αλλεπάλληλα βαρομετρικά χαμηλά μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου με αρκετές βροχές και νοτιάδες. Προς τα τέλη του μήνα φαίνεται ότι θα έχουμε νέα ψυχρή εισβολή και πιθανώς και χιόνια» δήλωσε ειδικότερα.

Από τις αρχές Δεκεμβρίου έως τα μέσα του μήνα, πρόσθεσε, φαίνεται ότι θα έχουμε έναν φυσιολογικό χειμώνα με χιόνια. «Φαίνεται να πηγαίνουμε σε πιο ήπιες συνθήκες τον Ιανουάριο» συμπλήρωσε.

 «Ο χειμώνας φαίνεται ότι θα έρθει μεν στην ώρα του αλλά ίσως να μην διατηρηθεί πάρα πολύ. Πιο χαμηλές θερμοκρασίες θα έχουμε μάλλον τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον Ιανουάριο» τόνισε δε ο κ. Σιούτας.

Η πρόγνωση από την ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

Ο καιρός την Τρίτη

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές αρχικά στη Θράκη και από το μεσημέρι βαθμιαία στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και από το βράδυ στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 και από το μεσημέρι στα πελάγη 6 μποφόρ. Ανοδος της θερμοκρασίας ως προς τις ελάχιστες τιμές.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών στη Θράκη και από το βράδυ στη δυτική Μακεδονία.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και το βράδυ στη Θράκη 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: αυξημένες Νεφώσεις με σποραδικές βροχές μετά το μεσημέρι.

Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και από το βράδυ στην ανατολική Πελοπόννησο σποραδικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και από το βράδυ σποραδικές βροχές και πιθανώς στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη και καταιγίδες.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και από το αργά το απόγευμα σποραδικές βροχές.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στα δυτικά, τη Θράκη, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά από 09 έως 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και στο βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα σταματήσουν. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Ο καιρός την Παρασκευή

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νησιά του Ιονίου, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.