Στο «Δαφνί» εδώ και μία εβδομάδα νοσηλεύεται ο Σταμάτης Γαρδέλης όπως αποκάλυψε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου η «ΟΝ time». Ο γνωστός ηθοποιός παρουσίαζε αυτοκτονικές τάσεις, γι’ αυτό πήρε την απόφαση να ζητήσει βοήθεια. Το τελευταίο διάστημα ήρθε αντιμέτωπος με ένα αδιέξοδο, το οποίο τον οδήγησε στην απόγνωση, καθώς κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του λόγω ενός γραφειοκρατικού κολλήματος, το οποίο τον ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια.

Διαβάστε ακόμα: To επισκεπτήριο της Σάσας Σταμάτη στο Δαφνί και η συνάντηση με τον Σταμάτη Γαρδέλη


Οι αυτοκτονικές τάσεις του Σταμάτη Γαρδέλη που τον οδήγησαν στο «Δαφνί»

Όπως ο ίδιος ο Σταμάτης Γαρδέλης αποκάλυψε στην «OΝ time» και στη Σάσα Σταμάτη, βρίσκεται στην ψυχιατρική κλινική ύστερα από αυτοκτονικές τάσεις που αντιμετώπιζε λόγω των οικονομικών προβλημάτων του. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας επιβεβαίωσε ότι νοσηλεύεται εδώ και μία εβδομάδα: «Ζήτησα βοήθεια για τις αυτοκτονικές μου τάσεις, που με έφτασαν στο σημείο να φουντάρω από τον έκτο, γιατί τα χάνω όλα.

Έχω ένα χρέος 80.000 ευρώ, που η Εφορία μού το κάνει απαιτητό και βγάζει το σπίτι μου σε πλειστηριασμό στο Νέο Κόσμο. Αυτό οφείλεται σε μια αυθαίρετη δόμηση στο Πόρτο Γερμενό, την οποία περιμένω μαζί με άλλους περιοίκους να αποχαρακτηριστεί από το δασικό χάρτη, όμως η Πολεοδομία Ελευσίνας κωφεύει και κάθε χρόνο με τιμωρεί με τέλη διατήρησης, με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει στο δυσβάστακτο ποσό των 80.000 ευρώ. Σάσα μου, επειδή μιλάμε από το τηλέφωνο των ασθενών, πρέπει να σε αφήσω».

Μια στενή φίλη του ηθοποιού, η Γιούλη Ζήκου, μίλησε στο «T-Live» για την κατάσταση της υγείας του. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Μιλήσαμε τώρα μόλις... η κατάστασή του είναι... Αυτό που τον επηρέασε πάρα πολύ είναι αυτό με το σπίτι. Που το αγόρασε το οικόπεδο, που το έχτισε με τα ίδια του τα χέρια, στο Πόρτο Γερμενό... Έγιναν τέσσερα δικαστήρια, γιατί η Πολεοδομία έβαζε πρόστιμα, γιατί θεωρήθηκε ότι ήταν δασική η περιοχή, ενώ τελικά αποδείχτηκε ότι δεν είναι... Κέρδισε όλα τα δικαστήρια και τελικά, επειδή εκείνο είναι αυθαίρετο, του παίρνουν την πρώτη κατοικία στο Νέο Κόσμο. Αυτά τα πρόστιμα, από σαράντα χιλιάρικα που ήταν πέρυσι, πήγαν ογδόντα χιλιάδες».

Και πρόσθεσε η Γιούλη Ζήκου: «Γενικότερα, μωρέ... ο Σταμάτης τον τελευταίο καιρό πιεζόταν πάρα πολύ... Έξω από το σύστημα... ένας τόσο καλός ηθοποιός και να μην έχει προτάσεις».

Στο τέλος, ανέφερε: «Και το φοβερό είναι ότι τώρα έγραφε ένα θεατρικό έργο “Ο τρόφιμος», ένας άνθρωπος μέσα σε ένα ψυχιατρείο... και το έγραφε για εκείνον, για να το παίξει... και με έχει σοκάρει και το γεγονός τώρα ότι ο Σταμάτης είναι πράγματι τρόφιμος μέσα σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα».


Χάνει το σπίτι του

Η περιπέτεια του Σταμάτη Γαρδέλη με το σπίτι στο Πόρτο Γερμενό έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, αλλά ο ίδιος τώρα κινδυνεύει να χάσει και την κύρια κατοικία του στο Νέο Κόσμο. Πρόκειται για μια ιδιοκτησία την οποία, όπως έχει πει ο ηθοποιός κατά το παρελθόν, είχε αγοράσει κανονικά. Στη συνέχεια, όμως, η Πολεοδομία το χαρακτήρισε «δασικό», με αποτέλεσμα να του επιβάλει πρόστιμο. Στο συγκεκριμένο σπίτι ο ηθοποιός έχει καταβάλει πολλή προσωπική εργασία και, όπως έχει πει, όλες οι κατασκευές έχουν γίνει από ανακυκλώσιμα υλικά.

Με απόφαση της Πολεοδομίας, όλα αυτά είναι προς κατεδάφιση και την ίδια στιγμή ο ίδιος βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα χρέος 80.000 ευρώ για αυθαίρετη δόμηση. Αυτό σημαίνει ότι, αφού γκρεμιστούν όλα, θα πρέπει και να πληρώσει το συγκεκριμένο ποσό. Γι’ αυτό κι έχουν βγάλει το σπίτι του στο Νέο Κόσμο σε πλειστηριασμό.

Τη στιγμή όμως που κινδυνεύει να χάσει τα πάντα και να βρεθεί στο δρόμο, όπως έχει πει, ο ίδιος έχει αθωωθεί από το δασαρχείο ως ιδιοκτήτης. «Δεν έκλεψα κανέναν και με αντιμετωπίζουν σαν κλέφτη. Μου έχουν φτάσει τα χρέη μέχρι εδώ... Έχω έρθει εδώ και δεκαπέντε χρόνια και το χτίζω λιθαράκι λιθαράκι. Γκρεμίστε τα τώρα και δώστε μου πίσω όσα έχω δώσει. Με κοροϊδέψανε, έτρεχα στα δικαστήρια, δεν έχω χρόνο, έχω το άγχος. Έχεις ένα όνειρο κι έγινε εφιάλτης. Είμαι σε αδιέξοδο, γιατί πάω συνέχεια στα δικαστήρια» είχε πει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του παλαιότερα.
«Γκρεμίστε τα τώρα και δώστε μου πίσω τον κόπο μου και το χρόνο που έχω δώσει. Το χρέος από 45.000 έφτασε 80.000, του χρόνου θα γίνει 200.000, θα μου τα πάρουν όλα, θα με βάλουν και φυλακή. Είμαι σε αδιέξοδο» είχε αναφέρει πρόσφατα.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime