Η υπόθεση με τον εκούσιο εγκλεισμό του δημοφιλούς ηθοποιού, Σταμάτη Γαρδέλη, στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ – “Δαφνί”), τον οποίον αποκάλυψε η πολύ καλή συνάδελφός μας, Σάσα Σταμάτη, από την εφημερίδα “ON time”, φέρνει επίσης στο φως της δημοσιότητας, πέραν από την δύσκολη περιπέτεια του καλού ηθοποιού, την λειτουργία την αποστιγματιστική λειτουργία, την οποία διαθέτει σίγουρα κάθε δημοσίευση, η οποία πραγματοποιείται μετά από στενή συνεννόηση με τον ψυχικώς πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Το λέμε αυτό, γιατί η Σάσα Σταμάτη επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή με τον Σταμάτη Γαρδέλη και μαζί συμφώνησαν να δημοσιοποιηθεί η περιπέτεια του ηθοποιού.

Το πιο έντονα στιγματιστικό, το οποίο θα μπορούσε να κάνει κανείς, είναι να γράφει με υπονοούμενα, με δήθεν γαργαλιστικές λεπτομέρειες, με απόκρυψη της πραγματικής κατάστασης της υγείας του πάσχοντος. Τίποτε από όλα αυτά δεν έπραξε η Σάσα Σταμάτη. Μάλιστα, έκανε το καλύτερο δυνατόν. Αφού συνεννοήθηκε με τον Σταμάτη Γαρδέλη, έδωσε το ρεπορτάζ της στην εφημερίδα και αποκάλυψε σε όλους ότι η ψυχική νόσος δεν είναι μεταδοτική. Αντιθέτως, μόνον η προκατάληψη είναι μεταδοτική και μία τέτοια προκατάληψη γκρεμίστηκε από το ρεπορτάζ της συναδέλφου μας.

Αναρωτιέμαι τι θα είχε απομείνει από το κοινωνικό στίγμα των ψυχικών διαταραχών, εάν όλοι οι ψυχικώς πάσχοντες αποφάσιζαν μία μέρα να κάνουν όλοι μαζί, ταυτόχρονα, τα αποκαλυπτήριά τους. Και, θυμηθείτε, η Σάσα Σταμάτη έχει κάνει η ίδια τα αποκαλυπτήριά της, και μάλιστα σε ανύποπτο χρόνο.