Την Τετάρτη, το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Αθηνών ο 23χρονος υπήκοος Συρίας ο οποίος φέρεται να επιτέθηκε σε τουλάχιστον τρεις γυναίκες στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων τα τελευταία 24ωρα. Μεταξύ αυτών και ένα κορίτσι 13 ετών, που εξακολουθεί και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα στοιχεία του νεαρού αλλοδαπού μόλις χθες το απόγευμα, μετά από ανάλυση του οπτικού υλικού που βρήκαν στους δρόμους όπου «χτύπησε» τα θύματα του ο αποκαλούμενος «δράκος των Εξαρχείων». Μέσα σε διάστημα μόλις λίγων ωρών, αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή, τον εντόπισαν να περπατά στην πλατεία Κάνιγγος. Ο ίδιος προσπάθησε να διαφύγει, ωστόσο οι αστυνομικοί ήταν αποφασισμένοι να μην του αφήσουν τα περιθώρια να κινηθεί και τον ακινητοποίησαν προτού εξαφανιστεί.

Τουλάχιστον τρεις οι επιθέσεις του σεσημασμένου

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ, ο 23χρονος αποφυλακίστηκε πριν από σχεδόν 90 ημέρες από το Σωφρονιστικό Κατάστημα Γρεβενών. Εκεί, είχε οδηγηθεί για να εκτίσει την ποινή του μετά από επίθεση σε μια γυναίκα, πάλι με σεξουαλικά κίνητρα. «Πρόκειται για έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει διαστροφή και δυστυχώς, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν είναι μια αναστρέψιμη κατάσταση, ο άνθρωπος αυτός, όταν βγει, πάλι τα ίδια θα κάνει», ανέφερε στέλεχος της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών που χειρίστηκε την υπόθεση.

Για τους αστυνομικούς ήταν εμφανές πως ο 23χρονος, βρισκόταν σε μια διαδικασία κλιμάκωσης των επιθέσεων του. Ήθελε οπωσδήποτε να πετύχει τον αρρωστημένο σκοπό του. Η πρώτη του επίθεση φέρεται να έχει γίνει την περασμένη εβδομάδα, πλην όμως ουδέποτε καταγγέλθηκε στις αρχές. Επίσημα, ένα κορίτσι μόλις 13 ετών ήταν το πρώτο θύμα των αρρωστημένων ορέξεων του κατηγορούμενου. Η απόπειρα βιασμού σημειώθηκε το μεσημέρι της 18ης Νοεμβρίου στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια. Ο κατηγορούμενος, πιθανόν να παρακολουθούσε για 1-2 λεπτά το ανήλικο κορίτσι να περπατά. Όταν βρήκε ευκαιρία, το έριξε στο έδαφος, άρχισε να το χαϊδεύει σε ευαίσθητα σημεία του σώματος τους, πλην όμως από τις φωνές άρχισαν να πλησιάζουν κάτοικοι και ο δράστης εξαφανίστηκε.

Ο 23χρονος κατάφερε να χαλιναγωγήσει τις ορμές του για μόλις δύο 24ωρα, αφού στις επτά το πρωί της Δευτέρας, βάζει στο στόχαστρο του μια 29χρονη κοπέλα, στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη. Σύμφωνα με την καταγγελία της κοπέλας, την ξάπλωσε στο πεζοδρόμιο και προσπάθησε να την βιάσει χρησιμοποιώντας την σωματική του δύναμη. Η 29χρονη αντιστάθηκε και δυσκόλευε τις προσπάθειες του επίδοξου βιαστή της, ενώ ταυτόχρονα καλούσε σε βοήθεια. Περαστικοί άρχισαν να πλησιάζουν και ο 23χρονος κατάλαβε πως έπρεπε να φύγει.

Ωστόσο δεν άντεχε άλλο αφού ήθελε να πετύχει τον σκοπό του και μόλις 10 λεπτά αργότερα, λίγα οικοδομικά τετράγωνα μακριά, στην οδό Ζωοδόχου Πηγής εντοπίζει το τελευταίο του θύμα. Η 27χρονη αποδείχθηκε δύσκολος στόχος και κατάφερε να τον αποφύγει αφού του κατάφερε αρκετά χτυπήματα.

Ο 23χρονος, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, δεν φαίνεται να πίστευε πως θα συλλαμβανόταν και κινείτο στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Ίσως να θεωρούσε πως σε αυτή την περιοχή δεν μπορούμε να μπούμε ή να κάνουμε περιπολίες. Ίσως απλά αυτή η περιοχή είχε εντυπωθεί στο μυαλό του και ένιωθε εκεί κάποια οικειότητα, σχολίαζε στέλεχος της Άμεσης Δράσης που συμμετείχε στις έρευνες.

Αυτό που τονίζουν οι αστυνομικοί είναι πως αυτός ο άνθρωπος αποτελεί, λόγω της διαστροφής του, μόνιμη απειλή και ενδεχομένως, εάν φυλακιστεί και τελικά εκτίσει την ποινή του, ενδεχομένως οι δικαστικές αρχές θα έπρεπε να προχωρήσουν στην απέλαση του.

Ο 23χρονος πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι και αργά χθες το βράδυ, δεν ήταν ομιλητικός ενώπιον των αστυνομικών, κρατώντας μια αμυντική στάση.

Δείτε βίντεο:



Πέντε καταγγελίες στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει τέσσερις καταγγελίες από νεαρές γυναίκες και μία ανήλικη, ενώ η Ασφάλεια Εξαρχείων εξετάζει και μια πέμπτη καταγγελία.