Ξέσπασε η Ρούλα Πισπιρίγκου σε βάρος του επικεφαλής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου, Ανδρέα Ηλιάδη, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της απολογίας της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να καταλάβει το μένος του, όπως είπε χαρακτηριστικά, εναντίον της.

Η κατηγορούμενη αναφέρθηκε στις επαφές, τις συναντήσεις και τις συνομιλίες που είχε με τον Ανδρέα Ηλιάδη.

«Άκουσα διάλογο του Ηλιάδη με την ιατροδικαστή της Ίριδας, την κυρία Τσιόλα, και μόνο που δεν μου έπεσαν τα μαλλιά», είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου και στη συνέχεια περιέγραψε τι άκουσε να λέει ο επικεφαλής της ΜΕΘ Παίδων.

«Έλεγε με τη μάνα της Τζωρτζίνας κάτι γίνεται. Και ρωτούσε επίμονα την κυρία Τσιόλα να του πει τι έχει δει με την ιατροδικαστική της Ίριδας. Και του λέει "Ανδρέα, να το ψάξουμε γονιδιακά". Τον ρώτησε η κυρία Τσιόλα από πού τα λες αυτά; Και άρχισε να με κατηγορεί και έλεγε ότι πηγαίνουμε μαζί με Μάνο στο νοσοκομείο με καλά ρούχα, με αρώματα που μύριζε όλος ο διάδρομος», είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η αντίδρασή της όπως εξήγησε στο δικαστήριο ήταν να μιλήσει με τον κύριο Ηλιάδη. «Του είπα θέλω να μιλήσουμε. Μου είπε "ναι", το παραδέχθηκε. Του λέω δεν καταλαβαίνω γιατί τα λέτε αυτά για μένα και τον Μάνο. Υπάρχει κάτι που σας έχει προβληματίσει, μου απάντησε "όχι". Του είπα πως εάν θέλω να κλαίω, στο νεκροταφείο έχω μάρμαρα από δύο παιδιά και πάω και κλαίω. Εδώ που αναπνέει ακόμα η Τζωρτζίνα, δεν θα κλάψω. Εμείς δεν είμαστε ποτέ σε εντατική, αυτή είναι η πρώτη φορά, τώρα τη μαθαίνω. Του είπα πως έτσι τα έφερε η ζωή και είμαι παγοκολόνα. Μου ζήτησε συγγνώμη γι' αυτά που άκουσα. Μου είπε να συμβουλευτώ κάποιον ειδικό. Την επόμενη έφερε δύο κυρίες από το Χαμόγελο του Παιδιού. Είπαν οι κυρίες πως οτιδήποτε χρειαστεί ο κύριος Ηλιάδης είμαστε στη διάθεσή του. Μου είπε ότι υπάρχει ψυχιατρική κλινική που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, πώς θα διαχειριστώ την τετραπληγία της Τζωρτζίνας όταν με το καλό πάει σπίτι. Λέω δεν έχω πρόβλημα», τόνισε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Στη συνέχεια περιέγραψε τη συνάντησή της με τον ψυχίατρο. «Μπήκα μέσα, έρχεται ένας γιατρός και με ρωτάει πώς είναι το σαλόνι του σπιτιού μας, εάν ακούω χτυπήματα ότι κάποιος είναι έξω, αν ακούω την πόρτα χωρίς να είναι κάποιος έξω, αν βλέπω κόκκινα τα μάτια του Μάνου, αν βλέπω κάποιον με φωτιές γύρω του, του λέω συγγνώμη, αλλά εδώ με έστειλε κύριος Ηλιάδης για να μου πείτε πώς θα αντιμετωπίσω την εγκεφαλοπάθεια του παιδιού. Μετά πέρασε ο Μάνος μέσα και τον ρωτούσε εάν θέλω να αυτοκτονήσω. Μου είπε ο Μάνος ότι θα το αντιμετωπίσω εγώ αυτό,  θα του μιλήσω εγώ του Ηλιάδη, θα του πω να εστιάσει  στην Τζωρτζίνα», είπε η κατηγορούμενη.

Ο διάλογος που είχε ο εν διαστάσει πλέον σύζυγός της με τον Ανδρέα Ηλιάδη δημοσιεύτηκε και αυτός στα κανάλια, όπως τόνισε η κατηγορουμένη. «Πάλι αυτός ο διάλογος δημοσιεύτηκε. Ξανά την είδα τη συνομιλία στα κανάλια, απίστευτα πράγματα», τόνισε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σε έντονο ύφος αναφέρθηκε η κατηγορούμενη και στην κατάκλιση που έπαθε η Τζωρτζίνα στη ΜΕΘ Παίδων. «Ανοίξαμε τα μαλλάκια της, είχε μία κατάκλιση τόση! Ήρθαν εδώ οι νοσοκόμες και είπαν τι νύχια είχα εγώ και ο Ηλιάδης αν φόραγα άρωμα και το παιδί είχε μία κατάκλιση στο κεφάλι της τόση! Έμπαινα μέσα στην εντατική μετά τη συζήτησή μου με τον κ. Ηλιάδη και ήταν σαν και έμπαινα στο Big Brother, είχα καρφωμένα τα βλέμματα πάνω μου, με σχολίαζαν, είχα νιώσει τόσο άσχημα και έλεγα δεν θα μιλήσεις, είναι στα χέρια τους, να γίνει το καλύτερο για το παιδί. Ήθελα να την πάρω σπίτι να ηρεμήσουμε. Για εμένα ήταν βασανιστήριο το επισκεπτήριο εκεί», τόνισε η κατηγορούμενη.

Παρ' όλα αυτά, η κατηγορούμενη είπε πως συνέχιζε να εμπιστεύεται τον κ. Ηλιάδη.

«Δεν σταμάτησα λεπτό να εμπιστεύομαι τον κ. Ηλιάδη. Δεν ήξερα ότι είχε φτιάξει για μένα μία ιστορία για να ένα σύνδρομο που μόνο αυτός ξέρει στην Ελλάδα, πριν καν συλληφθώ. Όταν ήρθε και κατέθεσε εδώ και βγήκα για τουαλέτα, με σταμάτησε στον διάδρομο και μου έπιασε τα χέρια και μου έλεγε συγκινημένος "Ρούλα μου, για την αλήθεια της Τζωρτζίνας". Τόσο θέατρο δεν ξέρω πραγματικά, δεν μπορώ να καταλάβω. Επειδή τότε με τα όργανα είπα πως δεν δίνω; Επειδή είπα δεν θέλω να δώσω; Δεν μπορώ να καταλάβω το μένος που έβγαλε αυτός ο ιατρός. Ήμασταν σε μία συνεργασία άψογη», τόνισε η κατηγορούμενη.

H απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου θα συνεχιστεί στις 29 Νοεμβρίου.